Drenoci me kullat që po i mbijetojnë kohës [Video]

DeçanPostuar: 08:41 / 11.10.2016

Fshati i gurtë dhe mjaft i veçantë i Komunës së Deçanit, Drenoci, është një nga vendet me strukturë autentike të kullave.

Gjatë luftës, këto kulla ishin shkatërruar. Një pjesë e vendësve e kanë ruajtur dhe kultivuar këtë traditë arkitektonike dhe i kanë rindërtuar apo restauruar ato, falë edhe donacioneve të CHwB-së dhe USAID-it.

Mirëpo, jo të gjithë vendësit kanë parë perspektivë në ndërtimin e kullave, ndaj edhe i kanë rrënuar disa, që kanë qenë të prekura nga lufta.

Kësisoj, falë insistimit të organizatave për ruajtjen e trashëgimisë kulturore, pronarët janë vetëdijesuar për vlerat që bartin këto kulla dhe janë inkurajuar të investojnë në to duke parë interesimin e mysafirëve të huaj, dhe entuziazmin e tyre që t’i ndihmojnë edhe në restaurimin e kullës.

Rrëfimin e plotë për kullën e Isuf Mazrekajt ndiqeni në linkun e mëposhtëm:

ShtimeKomente: 0 Shfaqet premiera e komedisë "Flakë le të kallet shpia" 09:04 / 25.09.2017 Në kuadër të aktiviteteve Ditët e Rinisë në komunën e Shtimes, mbrëmë në sallën e mbushur plotë me spektator u shfaq premiera e komedisë “Flakë le të kallet shpia” organizuara nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, transmeton InfoKomuna.
PrizrenKomente: 0 Sot në Prizren mbahet festivali “Fluturat 2017” 09:39 / 18.09.2017 Festivali i këngës për fëmijë “Fluturat 2017”, mbahet sonte nga orën 19:30 në kopshtin e Kinema Lumbardhit në Prizren, me ç’rast 19 fëmijë do ta shpërfaqin talentin e tyre.