Libra pa pagesë nga biblioteka për nxënësit e Deçanit

DeçanPostuar: 15:29 / 16.11.2017

Me vendim të Kryetarit të Komunës së Deçanit, Sami Cacaj, nxënësit që shfrytëzojnë Bibliotekën Komunale “Dëshmorët e Lirisë” do të jenë të liruar nga pagesa.

Në bazë të nenit 55 pika 20 të Statutit të Komunës së Deçanit, kryetari i kësaj komune Sami Cacaj  mori vendim për lirimin nga pagesa për nxënësit që shërbehen me libra nga biblioteka komunale “Dëshmorët e Lirisë” në Pallatin e kulturës në Deçan, raporton InfoKomuna.

“Lirohen nga pagesa tarifa të gjithë nxënësit e Komunës së Deçanit të cilët shërbehen me literaturë në Bibliotekën Komunale e cila gjendet në Pallatin e Kulturës ‘Jusuf Gërvalla’ në Deçan. Për realizimin e këtij vendimi do të kujdeset Drejtoria për Kulturë ,Rini dhe Sport e KK-Deçan. Vendimi hyn në fuqi ditën e miratimit dhe vlen deri në një vendim tjetër të kryetarit”, thuhet në vendim. /InfoKomuna/
 

PrizrenKomente: 0 Rrënimi i shtëpisë së shekullit XIX në Prizren përplas institucionet 11:26 / 19.10.2018 Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, të enjten, përmes një reagimi ka vlerësuar se gjatë rrënimit të shtëpisë së familjes Bylbyli në rrugën “Bajrakli” ka pasur shkelje ligjore. Njëkohësisht kjo qendër ka kërkuar që të...
Komente: 0 Strategjia për kulturë që mungon tash gati 20 vjet sërish në agjendë 11:22 / 19.10.2018 Ministria e Kulturës i është rikthyer nismës për hartimin e strategjisë për kulturë. Për këtë dokument flitet tash e 18 vjet, por asnjëherë nuk është finalizuar. Janë krijuar disa grupe punuese të cilat kanë zhvilluar disa takime, por me kaq ka përfunduar...