Fushë KosovëKomente: 0 Përfundoi Festivali i parë Ballkanik i Folklorit "Fushë Kosova 2017" 14:50 / 19.10.2017 Fushë Kosova për dy ditë ishte nikoqire e Ansambleve dhe grupeve nga disa vende të Ballkanit. Në prani të qindra adhuruesve të këngës dhe valles shqipe, grupet shpalosen vlerat dhe kulturat e vendeve prej nga vinin. Ishin artistët e këngës dhe valles ata që performuan me paraqitjet e...
Fushë KosovëKomente: 0 Vazhdojnë punimet në Kalanë e Harilaqit 12:01 / 31.08.2017 Po vazhdojnë intensivisht punimet për ta rikthyer Kalanë e Harilaqit ashtu siç ishte 1400 vite më parë, kur e rindërtoi për herë të fundit Perandori Justinian, raporton InfoKomuna.
Fushë KosovëKomente: 0 Fillon projekti për restaurimin e Kalasë së Harilaçit 16:19 / 05.06.2017 Falë një projekti të bashkëfinancuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Fushë-Kosovës, Instituti Arkeologjik, nën udhëheqjen e arkeologut Premtim Alaj, ka filluar reazilimin e projektit “Hulumtime dhe konservime-restaurime në Kalanë e Harilaçit”.
Fushë KosovëKomente: 0 Përfunduan punimet e projektit kapital në Kalanë e Harilaçit 15:21 / 02.11.2016 Falë një projekti të Komunës së Fushë-Kosovës – Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (15.000€),të bashkëfinancuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (40.000 €), Instituti Arkeologjik, nën udhëheqjen e arkeologëve: Premt Alaj...
Fushë KosovëKomente: 0 Fushë-Kosovë: Mbahet Ora Letrare "Vjeshta Poetike Prishtinase" 14:55 / 23.09.2016 Shoqata e Shkrimtarëve "Naim Frashëri" në Fushë-Kosovë, në Institutin Albanologjik në Prishtinë mbajti Orën Letrare "Vjeshta Poetike Prishtinase" në të cilën morën pjesë shkrimtarë nga Shqipëria si Vjollca Koni, Lan Qyqalla, Sylejman Prrenjasi, Hysen...
Fushë KosovëKomente: 0 Vazhdojnë gërmimet në Kalanë e Harilaçit 19:51 / 19.07.2016 Kalaja e Harilaçit, nga viti në vit, po merr formën e një kompleksi atraktiv arkeologjik dhe tejet të rëndësishëm të trashëgimisë sonë kulturore arkeologjike, si dhe po bën të mundshëm promovimin dhe zhvillimin e turizmit kulturor.
Fushë KosovëKomente: 0 Përurohet libri “Loti-Det Dhimbjesh” 11:59 / 14.03.2016 Libri “Loti – Det dhimbjesh”, i autorit Lan Çyçalla, do të përurohet të mërkurën (16.03.2016), në ora 12:00, në Institutin Albanologjik, në Prishtinë.
Fushë KosovëKomente: 0 Zbulohen themelet e një shtëpie romake pranë Apolonisë 13:35 / 02.07.2015 Themelet e një shtëpie që i përket periudhës romake kanë dalë në dritë gjatë punimeve për ndërtimin në rrugën Fier-Vlorë. Banesa e ndërtuar në shekullin e parë mendohet të ketë qenë rreth 400 metra katror, ndërsa interesant është...