Galeria Kombëtare e Kosovës me 13 mijë vizitorë në vitin 2017

Postuar: 11:49 / 12.01.2018

Numri i vizitorëve në Galerinë Kombëtare të Kosovës vitin që shkoi gati është dyfishuar në krahasim me atë paraprak.

Derisa më 2016 ekspozitat e hapura në këtë institucion i kanë parë 7 mijë e 581 vizitorë gjithsej, më 2017 ky numër është rritur në 12 mijë e 973 vizitorë. Këto të dhëna i ka dhënë Arta Agani, drejtoreshë e GKK-së, shkruan sot Koha Ditore.

Ani pse ky institucion nuk shet bileta, Agani ka thënë se vizitorët numërohen nga kujdestari i sallës ekspozuese të GKK-së.

Sipas saj, përveçse ka pasur rritje domethënëse të numrit të vizitorëve, është zgjeruar edhe rrjeti i publikut me grupmosha dhe prapavija profesionale që varion nga më të ndryshmet – jo vetëm publik i lidhur ngushtë me artin në veprimtarinë e tij.

Komente: 0 Kori e Filarmonia e Kosovës sjellin kryeveprën e muzikës barokene 10:06 / 10.12.2018 Një prej veprave më të rëndësishme dhe më të njohura të kompozitorit italian Givanni Pergolesi do të interpretohet në kryeqytet. Kori bashkë me orkestrën harkore të Filarmonisë së Kosovës do të sjellin “Stabat Mater”, shkruan sot “Koha...
Komente: 0 Poetja nga Mali i Zi rrëfen për dashurinë që ka për Prishtinën 09:56 / 10.12.2018 Flutur Mustafa, nga Mali i Zi, tash e gjashtë vite jeton në Prishtinë. Ajo në emisionin “Jeta” të KTV-së tregon se si gjithnjë ka qenë e lidhur me Prishtinën ku edhe moderatorja e emisionit e ngacmon gjatë emisionit me buzëqeshje duke i thënë “Qe të...
PrishtinëKomente: 0 Galeria kombëtare miraton programin e ekspozitave për 2019-ën 13:49 / 13.12.2018 Dhjetëra ekspozita kolektive dhe personale, por edhe bashkëpunime ndërmjet institucioneve me Shqipërinë dhe me vende tjera, do të zënë vend në programin artistik për 2019 në Galerinë Kombëtare të Kosovës.