Teatri i Gjilanit nuk bëhet me drejtor as pas konkursit të pestë

GjilanPostuar: 10:13 / 25.09.2017

Komuna e Gjilanit nuk ka mundur ta bëjë me drejtor teatrin e këtij qyteti as pas përpjekjes së pestë.

Finalizimi pa sukses i konkursit të pestë për ta gjetur një udhëheqës të këtij institucioni, rezulton me më shumë se një vit qysh kur teatri nuk ka drejtor të përgjithshëm, shkruan sot “Koha Ditore”

Konkursi i fundit ishte hapur në ditën e 22-të të gushtit. Është anuluar sherri i numrit jo të mjaftueshëm të kandidatëve. Vetëm dy kandidatë ia kishin mësyrë kësaj pozite: regjisori Ekrem Sopi dhe Bekim Korça. Sipas zyrtarëve komunalë, nuk mund të thuhet se procedurat ligjore kanë përcaktuar që të anulohet konkursi.

“Rregullorja përcakton se duhet të jenë pesë kandidatë e ndër ta tre të përgjegjshëm që i plotësojnë kushtet që përcaktohen me konkurs”, ka thënë Besim Azizi, udhëheqës i personelit në Komunën e Gjilanit. Por, sipas tij, në konkursin e ardhshëm nuk do të ketë pengesa ligjore edhe nëse konkurrojnë më pak se tre kandidatë që i plotësojnë kushtet.

Komente: 0 Filmi “Martesa” gjatë shkurtit në kinematë kosovare 14:18 / 22.01.2018 Nga dita e parë e muajit shkurt audienca kosovare do ta ketë rastin ta shohë filmin “Martesa”, i cili nga kritika u cilësua si një prej debutimeve më mbresëlënëse evropiane të vitit që shkoi në festivalin e kategorisë “A” në Talinn, ku edhe u shfaq...
Komente: 0 Shtatë propozime për çmimin “Azem Shkreli” 13:46 / 23.01.2018 Shtatë propozime për çmimin kombëtar për vepër jetësore “Azem Shkreli”, i janë adresuar Ministrisë së Kulturës në konkursin që sivjet, për dallim prej viteve të kaluara - kur nominimet është dashur të bëhen vetëm nga ndonjë...
SuharekëKomente: 0 Komuna e Suharekës bëhet me Këshill Artistik 09:52 / 24.01.2018 Komuna e Suharekës tashmë e ka Këshillin Artistik, i cili u themelua të martën në Kuvendin e parë, ku përveq përfaqësuesve të të gjitha sektorëve të kultures, të parnishëm ishin edhe Kryetari i Komunës së Suharekës Bali Muharremaj dhe drejtori për...