Gjimnazistet nga Drenasi më të mirët në "Javën e Frankofonisë"

GllogocPostuar: 12:30 / 25.03.2019

Në javën e Frankofonisë, që tani mbahet tradicionalisht në Kosovës, nxënësit nga gjimnazi “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu” në Drenas, kanë marr edhe këtë vit çmimet e para në javën e gjuhës frënge dhe të frankofonisë.

Java e Frankofonisë është organizuar ngaAleanca franceze, Ambasada e Francës në Kosovës dhe nga shoqata eprofesorëve të frëngjishtes në Kosovës. Ky manifestim është mbajtur nëSallën e Kuqe në Pallatin e Rinisë me 23 Mars 2019 dhe kanë marr pjesënxënës të 12 shkollave të Kosovës, që në shkollat e tyre mësohet gjuhafrënge si lëndë mësimore.

13 nxënësit të përgatitur nga profesori i gjuhës frënge, Rizah Hamza, kanë fituar çmimin e parë në teatër:“Scene autour de dix mots”.

17 nxënësit e përgatitur ngaprofesoresha e gjuhës frënge, Servete Gashi, kanë fituar çmimin e parënë recitimin e poezisë: “Liberte” dhe në pikturë. /InfoKomuna/