Muzeu Mobil i Kosovës qëndroi në Shkollën Fillore "Agim Bajrami" në Stagovë

KaçanikPostuar: 11:44 / 02.10.2017

Pas rregullimit të hapësirës me standarde moderne në Shkollën Fillore “Agim Bajrami”, tashmë edhe aktivitetet e edukimit jo formal kanë zënë vend aty.

Në këtë shkollë është vendosur Muzeu Mobil i Kosovës, ku nxënësit kishin mundësinë që të njohin nga afër kulturën dhe traditat e vjetra kombëtare, përmes pikturës, dhe lojërave popullore.

Në kuadër të kësaj vizite, është mbajtur edhe ligjërata në lëndën e Historisë, në lëmin e Arkeologjisë. Drejtori i Shkollës Fillore “Agim Bajrami” Xhevdet Hysa tha se përmes këtij aktiviteti nxënësit e shkollës fituan njohuri të reja mbi punën praktike në lëndën e Historisë, ndërsa sipas tij këto aktivitete do të ndikojnë njëkohësisht edhe në rritjen e cilësisë në mësim.

Komente: 0 Arben Zharku emërohet drejtor i QKK-së 16:59 / 16.02.2018 Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Kujtim Gashi ka emëruar Arben Zharkun në pozitën e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës.
Komente: 0 Fëmijët e Suharekës me ekspozitën e pavarësisë 10:46 / 16.02.2018 Aktivitetet në kuadër të 17 shkurtit – Ditës së shpalljës së Pavarsisë, në Komunën e Suharekës kanë filluar me ekspozitën me punime nga nxënësit e Shkollave fillore të Komunës sonë.
Komente: 0 Dua Lipa s’ka pasur ftesë zyrtare për Ditën e Pavarësisë 10:01 / 21.02.2018 Dua Lipa nuk ka pasur ftesë zyrtare nga institucionet e vendit që të performojë në Prishtinë në Ditën e Pavarësisë. E për më tepër, as që është biseduar për ndonjë kosto që ajo t’i përgjigjej ftesës.