PrizrenKomente: 0 Filigrani, në shërbim të turizmit dhe ruajtjes së zejeve të moçme 11:28 / 28.09.2018 Në kuadër të shënimit të Ditës Botërore të Turizmit, Drejtoria e Turizmit dhe e Zhvillimit Ekonomik të enjten ka bërë hapjen e punëtorisë së filigranit, duke e konsideruar atë artizanat të vlefshëm të qytetit. Përmes kësaj punëtorie, gjeneratat...
Komente: 0 Filmi “Një muaj” vazhdon rrugëtimin në pesë festivale 12:15 / 26.09.2018 Pas sukseseve qysh nga nëntori i vitit të kaluar kur u dha premierë, filmi i shkurtër i regjisorit Zgjim Terziqi, “Një muaj”, vazhdon rrugëtimin. Tashmë ka marrë konfirmimin për pjesëmarrje në pesë festivale.
GjilanKomente: 0 Ramadan Rexhepi, fitues i çmimit letrar “Beqir Musliu” 16:30 / 18.09.2018 Komuna e Gjilanit, në bashkëpunim me Ars Clubin “Beqir Musliu”, ka mbajtur sot ceremoninë e dorëzimit të çmimit letrar për fituesin Ramadan Rexhepi, që është me prejardhje nga Presheva, i cili ka krijimtari letrare për më shumë se pesë dekada në mërgim.
Komente: 0 75 vjet nga Lidhja e Dytë e Prizrenit 10:51 / 16.09.2018 Sot janë bërë 75 vjet që nga mbledhja e Kuvendit në Prizren, i cili zgjati deri më 20 shtator dhe ku ishte vendosur për formimin e Lidhjes së Dytë të Prizrenit, organizatë politike kombëtare, e cila do të angazhohej për bashkimin dhe mbrojtjen e trojeve etnike.
Komente: 0 Artistët kanë pezulluar grevën në pritje të pagave me rritje 09:53 / 14.09.2018 Prej sot (e premte) punonjësit profesionalë të Teatrit Kombëtar të Kosovës, ata të Filarmonisë së Kosovës dhe ansamblit kombëtar të këngëve dhe valleve “Shota” do t’i kthehen punës. E kanë pezulluar grevën në ditën e nëntë...
Komente: 0 Animacion dhe performancë te Lumbardhi 10:40 / 13.09.2018 Të shtunën në Lumbardhi do të performojnë TETRIS, ku njëkohësisht do të shfaqet filmi The Adventures of Prince Achmed (1926, Lotte Reiniger, 65 min). TETRIS, do të bëjnë soundtrack-in për filmin The Adventures of Prince Achmed.