Diskutohet Draft Plani për Trashëgimi Kulturore të Lipjanit

LipjanPostuar: 16:23 / 30.11.2016

Në një takim konsultativ të oganizuar nga Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport e mbështetur nga OSBE-ja të mërkurën, në ambientin e restorant “ Centrum” në Lipjan, në një tryezë të përbashkët në prani të nënkryetarit të komunës Sefer Tasholli, përfaqësuesve të të gjitha komuniteteve, asambleistëve, shoqërisë civile dhe zyrtarëve nga qendra për Trashegeminë Kulturore të Kosovës, u prezantua Draft Plani për Trashegemi Kulturore të Lipjanit.

Në këtë rast, nënkryetari i komunës Sefer Tasholli, e ka vlerësuar mjaft të rëndësishme, hartimin e Planit për Trashegeminë Kulturore, duke i ftuar të gjithë akterët përfshirë edhe shoqërinë civile të kontribojnë në këtë Plan.

Prezantimin e Draft Planit për Trashegemi Kulturore para të pranishmëve prezantoi Basri Hashani, drejtor i DRSK-së./InfoKomuna/

Komente: 0 Shtatë propozime për çmimin “Azem Shkreli” 13:46 / 23.01.2018 Shtatë propozime për çmimin kombëtar për vepër jetësore “Azem Shkreli”, i janë adresuar Ministrisë së Kulturës në konkursin që sivjet, për dallim prej viteve të kaluara - kur nominimet është dashur të bëhen vetëm nga ndonjë...
Komente: 0 Filmi “Martesa” gjatë shkurtit në kinematë kosovare 14:18 / 22.01.2018 Nga dita e parë e muajit shkurt audienca kosovare do ta ketë rastin ta shohë filmin “Martesa”, i cili nga kritika u cilësua si një prej debutimeve më mbresëlënëse evropiane të vitit që shkoi në festivalin e kategorisë “A” në Talinn, ku edhe u shfaq...