"NË MES" shkëlqen me premierë në Berlinale

Postuar: 13:21 / 13.02.2019

Filmi me regji nga Samir Karahoda që e solli Kosovë në Berlinale u prit jashtëzakonisht mirë nga publiku i Berlinales, ku para të pranishmëve u paraqit i gjithë ekipi i filmit.

“Është një arritje e madhe për kinematografinë e Kosovës” u shpreh Ministri i Kulturës Kujtim Gashi i cili ishte i pranishëm në premierë bashkë me ambasadorin Beqë Cufaj dhe sekretarin e MKRS-së,Veton Firzi.

Filmi trajton dy tema paralelisht: fenomenin e ndërtimit të shtëpive të njëjta dhe migrimin e cila veçmas theksohet nëpër këto familje. Nëpërmjet personazheve, portretizon marrëdhënien dhe solidaritetin në mes vëllezërve; sakrificën dhe vendosmërinë e prindërve për të mbajtur harmoninë brenda familjes; kuptimin dhe rëndësinë e shtëpisë dhe shpresës në mes kthimit apo jo në vendlindje.

Filmi është prodhim i SK Pictures, i mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës me producent Eroll Bilibani. /InfoKomuna/

FerizajKomente: 0 Mbahet koncert solistik me baritonin Xhemil Rexhepi 09:38 / 11.06.2019 Në kuadër të "Ditëve të Kulturës" Ferizaj 2019, mbrëmë është mbajtur koncert solistik me baritonin Xhemil Rexhepi me prejardhje nga Ferizaj, por që jeton e vepron në Milano të Italisë. Interpretimin e tij e përcolli Sugiko Chinen, pianiste nga Japonia.