Obiliq: U mbajt orë letrare "Dritat poetike të Kastriotit"

ObilicPostuar: 12:08 / 03.11.2016

Në përkujtim të 27 – vjetorit të rënies së dëshmorëve të kombit Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu u mbajt Manifestimi poetiko-letrar: ”Dritat poetike të Kastriotit “ me 2 nëntor 2016.

Në këtë aktivitet ishin të pranishëm të gjithë poetët krijuesit nga mbarë trevat shqiptare. Kryetari i Komunës së Obiliqit Xhafer Gashi, ndau mirënjohje për z.Rexhep Bunjakun aktivistë i madhë i çështjes Kombëtare.

Në këtë ngjarje të madhe u ndanë edhe mirënjohje për krijuesit. Po ashtu tre vendet e para të Orës Letrare dhe çmimi i orës letrare ‘’Dritat poetike të Kastriotit‘’ u ndnë për Kryetaren e Shoqatës së Shkrimtareve, aktivisten e madhe znj.Flora Brovina ‘’Dritat poetike të Kastriotit‘’.

Më këtë rastë kryetari i komunës Gashi, mbajti edhe një fjalim rasti para të pranishmeve në orën e madhe letrare ‘’Dritat poetike të Kastriotit‘’./InfoKomuna/

VitiKomente: 0 Jetmir Elezi fitues i garave të recituesve të Flakadanit 2018 14:23 / 22.03.2018 Në kuadër të aktiviteteve që po zhvillohen me rastin e Manifestimit tradicional kulturo-sportivë “Flakadani i Karadakut 2018”, në program sot kanë qenë Garat rajonale të recituesve për nxënës të shkollave të mesme të rajonit të lindjes.
Komente: 0 Filmi "Aga" i Lendita Zeqiraj pjesë e festivalit të Vilniusit 15:56 / 16.03.2018 Njëzetë e tre projekte filmike do të prezantohen në edicionin e nëntë të Meeting Point – Vilnius që do të mbahet prej 27 deri 29 mars 2018, gjatë festivalit Vilnius International Film Festival ‘Kino Pavasaris’.
Hani i ElezitKomente: 0 Vihet gurthemeli i Qendrës së Kulturës në Rogovë të Hasit 15:48 / 16.03.2018 Rogova e Hasit bëhet me Qendër të Kulturës. Sot është vënë gurthemeli i Qendrës, investim kapital ky i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në vlerë prej 1.2 milion euro, dhe që do të zgjasë dy vite në shuma të ndara 500 mijë euro...