GjilanKomente: 0 Ramadan Rexhepi, fitues i çmimit letrar “Beqir Musliu” 16:30 / 18.09.2018 Komuna e Gjilanit, në bashkëpunim me Ars Clubin “Beqir Musliu”, ka mbajtur sot ceremoninë e dorëzimit të çmimit letrar për fituesin Ramadan Rexhepi, që është me prejardhje nga Presheva, i cili ka krijimtari letrare për më shumë se pesë dekada në mërgim.
Komente: 0 75 vjet nga Lidhja e Dytë e Prizrenit 10:51 / 16.09.2018 Sot janë bërë 75 vjet që nga mbledhja e Kuvendit në Prizren, i cili zgjati deri më 20 shtator dhe ku ishte vendosur për formimin e Lidhjes së Dytë të Prizrenit, organizatë politike kombëtare, e cila do të angazhohej për bashkimin dhe mbrojtjen e trojeve etnike.
Komente: 0 Artistët kanë pezulluar grevën në pritje të pagave me rritje 09:53 / 14.09.2018 Prej sot (e premte) punonjësit profesionalë të Teatrit Kombëtar të Kosovës, ata të Filarmonisë së Kosovës dhe ansamblit kombëtar të këngëve dhe valleve “Shota” do t’i kthehen punës. E kanë pezulluar grevën në ditën e nëntë...
Komente: 0 Animacion dhe performancë te Lumbardhi 10:40 / 13.09.2018 Të shtunën në Lumbardhi do të performojnë TETRIS, ku njëkohësisht do të shfaqet filmi The Adventures of Prince Achmed (1926, Lotte Reiniger, 65 min). TETRIS, do të bëjnë soundtrack-in për filmin The Adventures of Prince Achmed.
VitiKomente: 0 Ansambli "Kemajl Azizi” ngadhënjeu në Festivalin e “Valles Dyshe” 10:21 / 12.09.2018 Ansambli i Këngëve dhe Valleve “Kemajl Azizi” nga Vitia, ka vazhduar me rezultate të mira edhe më tej, ku në fundjavën e kaluar është vlerësuar nga juria profesionale, si Ansambli më i mirë nga të gjithë pjesëmarrësit e Festivalit mbarëkombëtar...
PrishtinëKomente: 0 Galeria e mbyllur ku ruhen tre shekuj traditë 09:10 / 09.09.2018 Mysafirët e pjesëmarrësit e konferencave shkencore të Institutit Albanologjik të Prishtinës shpesh në ambientet e këtij institucioni ftohen që të shohin diçka të prekshme sa i përket trashëgimisë kulturore të Kosovës e përtej saj.
Fushë KosovëKomente: 0 Ansambli “Zëri i Kosovës” udhëtoi për në Turqi 11:12 / 06.09.2018 Ansambli i Këngëve dhe Valleve “Zëri i Kosovës” nga Fushë-Kosova udhëtoi sot për në Bursa të Turqisë për të përfaqësuar Kosovën në Festivalin e Trembëdhjetë Ballkanik “Uluslararasi NAKE Balkan Festival Eylul 2018”.
Komente: 0 Greva bllokon tri institucione kulturore 10:22 / 06.09.2018 Tri institucione qendrore të kulturës janë bllokuar. Teatri Kombëtar i Kosovës, Filarmonia e Kosovës dhe ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve “Shota” nga dita e mërkurë nuk do të zhvillojnë asnjë aktivitet. Punonjësit profesionalë janë bërë...