PrishtinëKomente: 0 Çezma dyshekullore, dhjetë muaj pa ndërhyrje për t’ia kthyer pamjen 11:11 / 25.04.2019 Është monument në qendër të Prishtinës. Numëron krejt pak metra katrorë. Por Çezma dyshekullore ka një histori jo të mirë qëkur u zbulua para më shumë se gjashtë vjetësh. Janë bërë dhjetë muaj prejse një e katërta e xhamit që e...
PrishtinëKomente: 0 Galeria kombëtare miraton programin e ekspozitave për 2019-ën 13:49 / 13.12.2018 Dhjetëra ekspozita kolektive dhe personale, por edhe bashkëpunime ndërmjet institucioneve me Shqipërinë dhe me vende tjera, do të zënë vend në programin artistik për 2019 në Galerinë Kombëtare të Kosovës.
PrishtinëKomente: 0 Galeria e mbyllur ku ruhen tre shekuj traditë 09:10 / 09.09.2018 Mysafirët e pjesëmarrësit e konferencave shkencore të Institutit Albanologjik të Prishtinës shpesh në ambientet e këtij institucioni ftohen që të shohin diçka të prekshme sa i përket trashëgimisë kulturore të Kosovës e përtej saj.
PrishtinëKomente: 0 Të hënën nis festivali "Prishtina Lexon - 2018" 13:55 / 25.05.2018 Komuna e Prishtinës së bashku me 10 organizata joqeveritare organizojnë festivalin e leximit “Prishtina Lexon”, festival ky që synon ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e leximit tek nxënësit dhe e gjithë shoqëria.
PrishtinëKomente: 0 Në Prishtinë filloi Festivali i grafiteve 14:54 / 18.05.2018 Sot, në rrugën “B” në kryeqytet ka filluar Festivali i grafiteve. Në këtë festival po marrin pjesë shumë artistë të këtij zhanri të artit grafik.
PrishtinëKomente: 0 Memorandum për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në Prishtinë 16:19 / 26.04.2018 Është nënshkruar Memorandumi i Mirëkuptimit ndërmjet Komunës së Prishtinës dhe Fondacionit Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) lidhur me zhvillimin e pjesës së projektimit, ekspertizës dhe mbështetjes që të bëhet mbrojtja, promovimi dhe konservimi i...
PrishtinëKomente: 0 Prishtina do të bëhet me zona kulturore historike 10:26 / 29.03.2018 Drejtori i Kulturës në Komunën e Prishtinës, Yll Rugova tha se po punohet të identifikohen vlerat historike të Prishtinës dhe më pas të investohen në zona të veçanta historike kulturore.