Organizohet Panairi i Artizanatit dhe Trashëgimisë Kulturore

PrishtinëPostuar: 09:48 / 15.09.2017

Qendra e Gruas “Dera e Hapur” organizon Panairin e Artizanatit dhe Trashëgimisë Kulturore 2017, i cili organizohet për të kremtuar Ditët e Trashëgimisë Kulturore Evropiane në Kosovë.

Panairi është manifestimi më i madh i artizanatit në Kosovë i cili ndihmon promovimin e vlerave të kulturës dhe trashëgimisë kulturore-diversitetin dhe integrimin në mes të komuniteteve të ndryshme të Kosovës dhe rajonit.

Gjatë 4 kater ditëve, panairi sjell para vizitorëve punime artizanale të artit aplikativ të punuara në mënyrë unike në tekstil, dru, gurë, metale, kostume popullore, punime në vekë, enë dheu, ushqim tradicional etj. nga të gjitha pjesët e Kosovës dhe shteteve fqinjë.

Panairi do të jetë i hapur nga sot deri më 18 shtator 2017, në Sheshin “Nënë Tereza”.

MitrovicëKomente: 0 Në Mitrovicë u hap Panairi i Shkencës dhe Kulturës 2018 16:43 / 19.04.2018 Është hapur në ambientet e Qendrës së Kulturës “Rexhep Mitrovica”, në Mitrovicë, Panairi i Shkencës dhe Kulturës 2018, që tashmë është bërë tradicional dhe që organizohet nga nxënësit e Gjimnazit “Frang Bardhi”. Në panairin e...
PejëKomente: 0 Në Pejë promovohet libri "Dushkaja" i Jusuf Buxhovit 16:31 / 20.04.2018 Me organizimin e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, respektivisht sektori i kulturës, në sallën e kuvendit komunal të Pejës u promovua libri “Dushkaja” i autorit, Jusuf Buxhovi.
PodujevëKomente: 0 Podujeva shënon Ditën e Librit me ekspozitë 17:08 / 23.04.2018 Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sportit e Komunës së Podujevës e ka shënuar Ditën e Librit, me aktivitetin “Ekspozita e Librit”, e cila u mbajt në ambientet e Bibliotekës së Qytetit në Podujevë.