Sahat Kulla e Prishtinës do të restaurohet – komuna investon 70 mijë €, UNDP-ja 50 mijë €

PrishtinëPostuar: 13:49 / 29.07.2021

Komuna e Prishtinës dhe UNDP-ja kanë nënshkruar marrëveshjen për restaurimin e Sahat Kullës.

Më këtë rast, drejtori i Drejtorisë së Kulturës, Adrian Berisha si dhepërfaqësuesja rezidente e UNDP-së në Kosovë, zonja Maria Suokko do tëmbajnë një fjalë rasti.

Përfaqësuesja rezidente e UNDP-së nëKosovë Maria Suokko, tha se synim kanë ruajtjen e trashëgimisë kulturore dhe se do të investojnë edhe më tej në projekte të tilla.“…jam enderuar që gjendem në një vend kaq të rëndësishëm. Ju përgëzojnë përpunën dhe bashkëpunimin për restaurimin e Sahat Kullës”.

“Kyprojekt ka synim ruajtjen e trashëgimisë dhe do të bëhen edhe restaurime të tjera në pjesë të Kosovës. E di që Sahat Kulla reprezenton historidhe kulturë për Prishtinë, është shembull i arkitekturës dhe duhet takuptojmë se e rëndësishme është ruajtja e këtyre objekteve. Jam e lumtur që po kontribuojmë në këtë projekt”.

Drejtori i Kulturës nëkomunë e Prishtinës, Adrian Berisha tha se ky projekt do të kushtojë 120 mojë euro, ky 70 mijë janë investim nga komuna dhe 50 mijë nga UNDP-ja, raporton EO.

“Me fol për sahat kullën kam shumë për të thënë pormë në fund po shohim sahat kullë që po fillojnë me i funksionuar akrepat e saj. projekti financohet në vlerën 120 mijë euro, dhe vlera që emarrim nga komuna është 70 mijë euro të tjerat nga UNDP-ja”.

“Sa i përket kabllove komuna  e Prishtinës së bashku me KEDS sepse kabllotjanë në pronësi të KEDS jemi duke impementuar projekt në vlerën 15 mijëeuro në shumë zona kabllot po futen nën tokë dhe këtë jemi duke shtyrëpërpara që kabllot të futen përbrenda”. /EkonomiaOnline/