Shtatë nxënës nga Prishtina pjesë e Akademisë së Animacionit

PrishtinëPostuar: 09:39 / 24.05.2018

Ka filluar punën Akademia e Animacionit, ku janë përfshirë 7 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme të Prishtinës.

Siç thuhet në njoftim, për 3 muaj, këta nxënës do të mësojnë për:

– Skenar (ndërtimi i tregimit);
– Regji dhe montazh;
– Dizajn i animacionit;
– Principet e animacionit;
– Bazat e softuerëve;
– Audio. /InfoKomuna/

PrishtinëKomente: 0 Galeria kombëtare miraton programin e ekspozitave për 2019-ën 13:49 / 13.12.2018 Dhjetëra ekspozita kolektive dhe personale, por edhe bashkëpunime ndërmjet institucioneve me Shqipërinë dhe me vende tjera, do të zënë vend në programin artistik për 2019 në Galerinë Kombëtare të Kosovës.
Komente: 0 Poetja nga Mali i Zi rrëfen për dashurinë që ka për Prishtinën 09:56 / 10.12.2018 Flutur Mustafa, nga Mali i Zi, tash e gjashtë vite jeton në Prishtinë. Ajo në emisionin “Jeta” të KTV-së tregon se si gjithnjë ka qenë e lidhur me Prishtinën ku edhe moderatorja e emisionit e ngacmon gjatë emisionit me buzëqeshje duke i thënë “Qe të...
Komente: 0 Kori e Filarmonia e Kosovës sjellin kryeveprën e muzikës barokene 10:06 / 10.12.2018 Një prej veprave më të rëndësishme dhe më të njohura të kompozitorit italian Givanni Pergolesi do të interpretohet në kryeqytet. Kori bashkë me orkestrën harkore të Filarmonisë së Kosovës do të sjellin “Stabat Mater”, shkruan sot “Koha...