Punimet e personave me nevoja të veçanta kënaq vizitorët

Postuar: 16:15 / 04.12.2017

Në Kolegjin Heimerer sot u mbajt ekspozita “Një ditë për ju”, kushtuar Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja të veçanta, në të cilën u paraqiten punimet nga nxënësit e verbër dhe me dëmtime në të parë të shkollës në Pejë.

Në këtë ekspozitë u ekspozuan rreth 30 punime të ndryshme të punuara nga nxënësit. Të pranishmit shprehën respektin ndaj angazhimit të këtyre fëmijëve të verbër, kurse duke blerë punimet e tyre, të gjithë dëshmuan se puna e tyre vlen, ashtu sikurse që edhe ata vlejnë.

Po ashtu, sot gjatë gjithë ditës, të gjitha shitjet që bëhen nga kafiteria e Kolegjit Heimerer, 10 cent shkojnë si donacion për Qendrën burimore për mësim dhe Këshillim “Xheladin Deda” nga Peja.

Organizatorët e kësaj ekspozite ishin Peja Lions Club në bashkëpunim me Qendrën burimore për mësim dhe këshillim “Xheladin Deda” nga Peja dhe Prishtina-Kosova LionsClub, ndërkaq projekti është financuar nga D4D/Ambasada britanike në Kosovë që ka për qëllim nxitjen e vullnetarizmit në Kosovë. Kolegji Heimerer ishte nikoqir i ngjarjes.

Po ashtu në kuadër të shënimit të kësaj dite, gjatë muajit dhjetor studentët dhe stafi i Kolegjit Heimerer janë duke organizuar një sërë aktivitetesh në ndihmë personave më nevoja të veçanta dhe kategorive të tjera në nevojë në shoqërinë tonë.

Iniciativa humanitare “Të shtojmë buzëqeshje” ka për qëllim që të grumbullojë para, veshmbathje, lodra, libra apo ushqime për disa familje në nevojë në komunën e Prishtinës, të cilët kanë fëmijë apo anëtarë të familjes me nevoja të veçanta, dhe t’iu shtojmë buzëqeshjen këtyre familjeve në nevojë për festat e fundvitit.

Po ashtu, aktivitet i radhës do të jetë me Shtëpinë e të Moshuarve, ku qëllimi është ofrimi i disa shërbimeve dhe këshillave të përshtatshme për këta banorë, në mënyrë që në një formë ose tjetrën t’iu ndihmojnë këtyre të moshuarve në proceset ditore dhe të kalojmë një kohë së bashku duke konsideruar si një grup i njerëzve që kanë nevojë për shoqëri dhe po ashtu këshilla profesionale.

VitiKomente: 0 Jetmir Elezi fitues i garave të recituesve të Flakadanit 2018 14:23 / 22.03.2018 Në kuadër të aktiviteteve që po zhvillohen me rastin e Manifestimit tradicional kulturo-sportivë “Flakadani i Karadakut 2018”, në program sot kanë qenë Garat rajonale të recituesve për nxënës të shkollave të mesme të rajonit të lindjes.
Hani i ElezitKomente: 0 Vihet gurthemeli i Qendrës së Kulturës në Rogovë të Hasit 15:48 / 16.03.2018 Rogova e Hasit bëhet me Qendër të Kulturës. Sot është vënë gurthemeli i Qendrës, investim kapital ky i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në vlerë prej 1.2 milion euro, dhe që do të zgjasë dy vite në shuma të ndara 500 mijë euro...
SuharekëKomente: 0 Komuna mbështet Ansamblin "Jehona" në Suharekë 12:45 / 23.03.2018 Kryetari i komunës, Bali Muharremaj, ka pritur sot drejtuesit e ShKA "Jehona" të Suharekës, Ymer Bajraktari, Refki Reshitaj dhe Xhelal Berisha, të cilët e informuan për përgatitjet që po i bënë ky Ansambël për shënimin e 50-vjetorin e themelimit dhe të punës...