Komuna e Shtimes rinovon jashtëligjshëm monumentin

ShtimePostuar: 10:52 / 12.10.2017

Institucioni që ka marrë nën mbrojtje “Shtëpinë e përshpëritshme” në Shtime është bërë shkas që të ndërhyhet jashtëligjshëm në këtë monument.

Objekti dykatësh i ndërtuar më 1923 ka marrë pamje tjetër. E kjo është bërë me paratë e Ministrisë së Kulturës, shkruan Koha Ditore.
Ky institucion që vetë e ka marrë nën mbrojtje këtë ndërtesë, ka financuar rinovimin e saj, ku edhe janë bërë ndërhyrje pa kurrfarë lejeje nga institucionet e trashëgimisë kulturore, gjë që bie ndesh me Ligjin për trashëgimi kulturore.

Përderisa zyrtarët e Ministrisë së Kulturës mundohen të shfajësohen se nuk kanë udhëhequr procedurat e prokurimit, ata të Komunës së Shtimes thonë se do t’i bëhet një zgjidhje kësaj çështjeje.

Në shtator të këtij viti Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve ka marrë vendim për ndërprerjen e punimeve, por një gjë e tillë deri të mërkurën nuk ka ndodhur.

Shtëpia është izoluar me stiropor prej tetë centimetrash, dhe ka marrë ngjyrë të bardhë. I është ndërruar kulmi e po ashtu punime janë zhvilluar edhe në brendësi. MKRS-ja vitin e kaluar e ka futur në Listën e trashëgimisë kulturore nën mbrojtje të përkohshme.

PrishtinëKomente: 0 Ekspozitë nga nxënësit, për nder të shpalljes së pavarësisë (Foto) 09:42 / 15.02.2018 Për nder të 10 vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës në bashkëpunim me Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka hapur ekspozitën me temën “10 vjet...
Komente: 0 Fëmijët e Suharekës me ekspozitën e pavarësisë 10:46 / 16.02.2018 Aktivitetet në kuadër të 17 shkurtit – Ditës së shpalljës së Pavarsisë, në Komunën e Suharekës kanë filluar me ekspozitën me punime nga nxënësit e Shkollave fillore të Komunës sonë.
Komente: 0 Dua Lipa s’ka pasur ftesë zyrtare për Ditën e Pavarësisë 10:01 / 21.02.2018 Dua Lipa nuk ka pasur ftesë zyrtare nga institucionet e vendit që të performojë në Prishtinë në Ditën e Pavarësisë. E për më tepër, as që është biseduar për ndonjë kosto që ajo t’i përgjigjej ftesës.
Komente: 0 Arben Zharku emërohet drejtor i QKK-së 16:59 / 16.02.2018 Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Kujtim Gashi ka emëruar Arben Zharkun në pozitën e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës.