Shuhet legjenda e valles shqiptare Rexhep Çeliku

Postuar: 10:16 / 12.01.2018

Vetëm katër ditë më parë Rexhep Çelikut do ta shihnim në hollin e institucionit të Presidencës, teksa Ilir Meta do t’i jepte dekoratën e lartë të “Nderit të Kombit”, por mesa duket krijuesi e ka kërkuar lart, pasi mjeshtri i valleve ka humbur këtë të premte jetën.

Rexhep Çeliku vdiq në moshën 63 vjeçare pas betejës me një sëmundje të rëndë.Zemra e tij pushoi në orën 02:30 të orëve të para të kësaj dite.

Ai ishte solist i parë i Ansamblit të këngëve dhe valleve. Meta e dekorioi katër ditë më parë me motivacionin  “Në vlerësim të kontributit tëjashtëzakonshëm si solist me nivel të lartë dhe mjeshtëri të veçantëartistike në interpretimin e valleve shqiptare; për promovimindenjësisht të vlerave të mirëfillta të trashëgimisë sonë kulturorekombëtare brenda dhe jashtë vendit, si dhe për pasurimin e fondit tëkrijimtarisë koreografike dhe përçimin e tij tek brezat e artistëve tërinj”.
 

 

GjilanKomente: 0 Ramadan Rexhepi, fitues i çmimit letrar “Beqir Musliu” 16:30 / 18.09.2018 Komuna e Gjilanit, në bashkëpunim me Ars Clubin “Beqir Musliu”, ka mbajtur sot ceremoninë e dorëzimit të çmimit letrar për fituesin Ramadan Rexhepi, që është me prejardhje nga Presheva, i cili ka krijimtari letrare për më shumë se pesë dekada në mërgim.