Përfundon aktiviteti kulturor Kolonia e Artistëve “Skenderaj 2017”

SkënderajPostuar: 16:16 / 20.06.2017

Me e kspozitën e hapur në Qendrën e Kulturës “Hasan Prishtina” në Skenderaj ka përfunduar Kolonia e Artistëve “Skenderaj 2017”.

Ne ceremoninë hapëse të ekspozitës kanë marrë pjesë artistët pjesëmarrës në Koloni të cilët i kanë prezentuar punimet e realizuar gjatë tri ditëve sa ka zgjatur ky aktivitet kulturor i organizuar me rastin e Ditës së Çlirimit të Skenderajt.

Në ekspozitë ka marrë pjesë edhe Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura i cili i ka falenderaur për pjesëmarrje në Koloni artistët mysafirë dhe ata nga Skenderaj, të cilët me penën e tyre kanë prezentuar peizazhe të ndruyshme nga Skenderaj. Ai ka lavdëruar punën krijuese të piktorëve në paraqitjen e bukurive të Skenderajt dhe veshjeve tradicionale të Drenicës.

Drejtori për Kulturë Rini dhe Sport Hajriz Koca ka thënë se ky aktivitet i filluar për herë të parë në Skenderaj do të bëhet tradicional dhe viteve të ardhshme do të jetë më masiv dhe më gjithëpërfshirës. Ai u shpreh i kënaqur me mënyrën e organizimit dhe me punën që kanë bërë artistët të prezentuar në ekspozitë.

Piktori dhe profesori nga Tirana Buron Kaceli, pjesëmarrës në Koloni, ka lavdëruar qytetin e Skenderajt dhe organizimin e Kolonisë së Artistëve, duke u shprehur shumë i nderuar që gjendet në Skenderaj. Ai po ashtu shprehu kënaqësinë që ka pasur rastin të pikturojë peizazhe nga Kompleksi Përkujtimor “Adem Jashari” në Prekaz.

Organizatori i këtij aktiviteti në fund ka shpërndarë certifikata për pjesmarrësit

Projekti Kolonia e Artistëve “Skenderaj 2017” është organizuar nga Shoqata e Artistëve të Skenderajt, i përkrahur financiarisht nga Komuna e Skenderajt dhe MKRS. Ky aktivitet organizohet për herë të parë në Skenderaj dhe i njejti pritet të jëtë tradicional.
/InfoKomuna/

Komente: 0 Strategjia për kulturë që mungon tash gati 20 vjet sërish në agjendë 11:22 / 19.10.2018 Ministria e Kulturës i është rikthyer nismës për hartimin e strategjisë për kulturë. Për këtë dokument flitet tash e 18 vjet, por asnjëherë nuk është finalizuar. Janë krijuar disa grupe punuese të cilat kanë zhvilluar disa takime, por me kaq ka përfunduar...
PrizrenKomente: 0 Rrënimi i shtëpisë së shekullit XIX në Prizren përplas institucionet 11:26 / 19.10.2018 Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, të enjten, përmes një reagimi ka vlerësuar se gjatë rrënimit të shtëpisë së familjes Bylbyli në rrugën “Bajrakli” ka pasur shkelje ligjore. Njëkohësisht kjo qendër ka kërkuar që të...