Suharekë, mbahen garat komunale të recituesve 2017

SuharekëPostuar: 15:11 / 26.04.2017

Aktiviteti “ Garat e recituesve2017” tashmë është bërë garë tradicionale në mesin e disa aktiviteteve tjera të Drejtorisë komunale të Arsimit ku qëllimi kryesor i këtij aktiviteti është angazhimi, motivimi dhe zbulimi i talentëve të rinj të artit të recitimit në shkollat tona.

Pjesëmarrja ka qenë e madhe ku u përfaqësuan të gjitha shkollat fillore, shkollat e mesme të ulëta dhe ato të mesme të larta me nxënësit e tyre më të dalluar. Poezitë që u recituan nga shkrimtarë të ndryshëm, në mënyrë individual dhe pa skenografi.

Nga niveli fillor u zgjodhën recituesit më të mirë:

Vendi i parë -Anila Bytyqi-Nishor
Vendi i dytë-Ariona Sopa- Bukosh
Vendi i tretë-Leart Kolgeci - Vraniq
Nga niveli i mesëm i ulët u zgjodhën tre recituesit më të mirë:
Vendi i parë- Florian Baftiaj- Sallagrazhdë
Vendi i dytë-Granita Gollopeni- Suharekë
Vendi i tretë- Alisa Muharremaj- Gjinoc
Nga tri shkollat e mesme u përzgjodhën nga tre nxënës për garat
komunale të recituesve:
Vendi i parë- Ditjona Gashi – Shkolla teknike
Vendi i dytë- Ermira Shala- gjimnazi
Vendi i tretë- Mirjeta Kyqyku- shkolla profesioanle

Shoqata “ Elena Gjika” në Suharekë të gjithë pjesëmarresit i shpërbleu me nga një libër “Brerore lirie” ndërsa Drejtoria komunale e Arsimit me nga një mirënjohje për pjesëmarrje kurse tri vendet e para pë tri nivelet me nga një libër.

Drejtori i Drejtorisë së Arsimit Sherif Berisha, i përgëzoi recituesit e përzgjedur ne tri vendet e para dhe inkurajoi të gjithë pjesëmarrësit tjerë për suksesin dhe talentin e treguar në këtë garë.

/InfoKomuna/

PrishtinëKomente: 0 Të hënën nis festivali "Prishtina Lexon - 2018" 13:55 / 25.05.2018 Komuna e Prishtinës së bashku me 10 organizata joqeveritare organizojnë festivalin e leximit “Prishtina Lexon”, festival ky që synon ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e leximit tek nxënësit dhe e gjithë shoqëria.