Kryetari Asllanaj viziton Galerinë e Fatos Kabashit

SuharekëPostuar: 12:34 / 11.07.2017

Në fshatin Krushicë të Suharekës, tash e katër vite është e hapur Ekspozita (galeria e punës) e artistit Fatos Kabashi. Këtë ekspozitë sot e ka vizituar kryetari i Komunës së Suharekës, z.Sali Asllanaj i shoqëruar nga drejtori i DKKRSM-së z.Nuhi Llugaxhiu dhe drejtori i DPZHBP-së z. Xhemajl Kabashaj.

Kryetari Asllanaj ka mbetur i mahnitur me punimet e ekspozuara në këtë ekspozitë dhe e ka uruar që Fatosi të ketë suksese edhe në të ardhmën. Ndryshe ne Ekspozitën e tij artisti Fatos Kabashi ka punime të larmishme, si mozaikë me gurë natyror dhe kabllo, skulptura dhe punime tjera në teknika të ndryshme.

Ai ka punuar edhe portretin e ish presidentit dr. Ibrahim Rugova që është në mozaik me dimenzione 200x140 cm. Pastaj ka punuar portretin e aktorit të madh shqiptar me fame botërore Bekim Fehmiu, të ish shefit të Apple, Steve Jobs.

Ndërsa ndër sukseset që deri tash ka aritur është çmimi kryesor në Galerinë Kombetare të Kosovës , në edicionin e 9-të ate “Muslim Mulliqi” si dhe punimi për Nënën Tereze i ekspozuar në muzeun e Papës në Vatikan, i cili u vlerësua si punimi më i mirë i figures së Nënës Terezë.
/InfoKomuna/

FerizajKomente: 0 Ferizaj me aktivitete kulturore për mërgimtarët 14:23 / 18.07.2017 17 aktivitetet kulturore do të shoqërojnë mërgimtarët në mjedise të ndryshme.Komuna e Ferizajt edhe sivjet ka përgatitur një agjendë të ngjeshur kulturore për nder të mërgimtarëve të cilët po i kalojnë pushimet në vendlindje, transmeton InfoKomuna.
VushtrriKomente: 0 Pezullohen punimet në Kalanë e Vushtrrisë 12:43 / 19.07.2017 Operatori privat nga Vushtrria që ka marrë në shfrytëzim Kalanë nga Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve përkohësisht ka pezulluar punët në realizimin e projektit sipas kontratës.
SkënderajKomente: 0 Aktivitet të shumta kulturore kushtuar bashkatdhetarëve në Skenderaj 12:24 / 17.07.2017 Bordi i drejtorëve i Komunës së Skenderajt i udhëhequr nga Nënkryetari Fadil Nura ka mbajtur sot takimin e radhës. Në hapje të takimit z. Nura ka kërkuar angazhime konkrete të drejtorëve në realizimin e objektivave programore të përcaktuara, me synim përmirësimin e...