20 fermerë përfitojnë makina spërkatëse nga komuna e Vitisë

VitiPostuar: 15:03 / 13.09.2017

Në kuadër të projektit tre vjeçar mes Komunës së Vitisë dhe Organizatës Helvetas Swis Intercooperation, si dhe implementuar nga Grupi i Veprimit Lokal “Vitia”, janë shpërndarë sot 20 makina për spërkatje për kultivuesit e perim kulturës në serra.

Fadile Demelezi kryetare e GVL-së “Vitia”, njoftoi se shpërndarja e këtyre makinave është në vazhdën e shpërndarjes së makinave spërkatëse që janë bërë vitin e kaluar për kultivuesit e perime kulturës mbi 5 ari, ndërsa këto që po shpërndahen sot janë të fermerëve që posedojnë serra nga 2 deri 5 ari.

Ndërsa kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, në ceremoninë e shpërndarjes së këtyre makinave tha se ne në këtë mënyrë po arrijmë ti mbështesim fermerët tanë përmes metodave të ndryshme, që t’iu krijojmë kushte sa më të mira. “Kultivimi i perime kulturës në komunën tonë zë një vend tejet të rëndësishëm, ngase kemi një kualitet të lartë të tokës bujqësore, andaj edhe përkrahja e fermerëve tanë është shumë e domosdoshme.

Në këtë fushë, ne do të vazhdojmë edhe në të ardhmen të krijojmë mundësi e kushte sa më të mira, për këta kultivues”, tha Haliti./InfoKomuna/

PrizrenKomente: 0 Aktakuzë për kontrabandim me migrantë 16:39 / 25.09.2017 Prokuroria Themelore ne Prizren, Departamenti për Krime të Rënda ka ngritur aktakuzë ndaj personit me inicialet I.O. nga Tetova e Maqedonisë, për shkak të veprës penale kontrabandim me migrantë, nga neni 170, paragrafi 1 dhe paragrafi 8, pika 1 dhe 2, të KPRK-se.
MitrovicëKomente: 0 Valdete Idrizi premton mbështetje për rininë dhe sportistët 16:30 / 25.09.2017 Kandidatja e PDK-së për kryetare të Komunës së Mitrovicës, Valdete Idrizi, i ka garantuar të rinjtë dhe sportistët se me fillimin e qeverisjes së saj, ata do ta kenë gjithë vemendjen dhe mbështetjen e duhur.
Komente: 0 KQZ heq nga listat e votuesve edhe 4 mijë e 656 persona 14:09 / 25.09.2017 Megjithëse në zgjedhjet e 11 qershorit, KQZ ka hequr nga lista votuese më shumë se 33 mijë emra të personave të vdekur, pas këtyre zgjedhjeve nga kjo listë votuese, janë larguar edhe 4 mijë e 656 persona, pjesa dërmuese e të cilëve kanë qenë persona të vdekur si...