Buxheti i Komunës së Deçanit për vitin 2018 parashihet 8.3 milionë euro

DeçanPostuar: 10:25 / 11.09.2017

Kjo punëtori është organizuar nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSCE) në Deçan.

Gjatë kësaj punëtorie është biseduar për konsolidimin e buxhetit komunal për vitin kalendarik 2018, transmeton InfoKomuna.

Pjesëmarrësit e kësaj punëtorie kanë diskutuar mbi procesin e përpilimit  të buxhetit , rolin e qytetarëve dhe pjesëmarrjen e tyre në procesin e përpilimit të buxhetit.

Po ashtu gjatë kësaj punëtorie  pjesëmarrësit kanë ngritur shqetësimet e tyre sa i përket  alokimit të fondeve të mjaftueshme  për mbarëvajtjen e drejtorive të caktuara siç është sektori i arsimit. 

Në  kuadër të kësaj punëtorie janë shkëmbyer përvojat dhe praktikat e komunave gjatë procesit të hartimit të buxhetit për vitin 2018, më qëllim të shmangies së vështirësive në të ardhmen ndërsa zyrtarët komunal të këtyre dikastereve edhe në këtë takim kanë insistuar në pavarësi më të madhe të komunave nga institucionet qendrore në hartimin e buxhetit.

Sipas parashikimeve buxheti komunal për komunën e Deçanit në vitin 2018 parashihet të jetë  8 milionë e 332,420€./InfoKomuna/

GllogocKomente: 0 Shenjëzohen rrugët ne Komunën e Drenasit 13:08 / 27.05.2018 Komuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria e Shërbimeve Publike dhe Emergjencë, gjatë ditëve të vikendit ka filluar implementimin e projektit të shenjëzimit horizontal të rrugëve në Komunën e Drenasit.
DeçanKomente: 0 Fshati pa jetë i Deçanit 10:48 / 27.05.2018 Në skaj të një livadhi bie në sy një grumbull gurësh të mbuluar nga barishte. Dikur ata gurë kanë qëndruar të renditur njëri mbi tjetrin në mure të një shtëpie.