5 milionë euro investime nisin këtë vit në Deçan

DeçanPostuar: 17:01 / 12.01.2018

Gjatë muajve Mars – Shtator 2018, përmes Zyrës së Prokurimit, janë paraparë të nisin procedurat e prokurimit për 21 projekte në Komunën e Deçanit, raporton Top Iliria Radio.

Këto projekte kapin shumën e 4 milion e 912 mijë e 573 euro. Lajmi është konfirmuar edhe nga Kryetari i Komunës Bashkim Ramosaj.

Këto janë 21 projektet konkrete që nisin procedurat gjatë muajve të ngrohte? Nje listë e tyre tashmë është hartuar dhe përfshin:

1. Investimi i rrugëve Luan Haradinaj dhe Dëshmorët e Kombi – Ura e Demës, 1 milion euro.

2. 43 kilometra shtrim i rrugëve nëpër fshatra. 700 mijē euro.

3. Ndërtimi i shtratit të lumit Lumbardh.

4. Hapja dhe ndërtimi i rrugëve të reja në qytet.

5. Zgjerimi i kanalizimit të ujërave të zeza në qytet.

6. Zgjerimi i kanalizimit në fshatrat Strellc, Isniq, Lëbushë, Dubovik dhe Prapaqan.

7. Ndërtimi i rrugës tranzite.

8. Ndërtimi i objektit memorial në varrezat e qytetit.

9. Ndërtimi i ujësjellësit në fshatrat Ratish, Maznik, Vranoc i vogël.

10. Ndërtimi i Kompleksit Memorial për Dëshmorët e Kombit në Komunën e Deçanit.

11. Mirëmbajtja e rrugëve të Bjeshkëve.

12. Ndërtimi/rregullimi i varrezave të dëshmorëve.

13. Ndërtimi i kanaleve të ujitjes.

14. Rregullimi i lumenjve – Penda e ujit në Vranoc të Vogël.

15. Rregullimi i QMKF-së Adem Ukëhaxhaj.

16. Rregullimi i QMF-ve dhe AMF-ve.

17. Rregullimi i bibliotekës së qytetit.

18. Renovimi i shkollave në komunë.

19. Renovimi i terreneve sportive.

21. Mirëmbajtja e objektit të shërbimeve sociale.

Komente: 0 Shtohet numri i sulmeve ndaj rojeve të pyjeve 10:49 / 19.10.2018 Dy roje të Parkut Kombëtar të Sharrit në Mushtisht të Suharekës kanë pësuar lëndime të rënda si pasojë e sulmit të tre personave. Policia e Kosovës ka arrestuar të dyshuarit dhe dy prej tyre janë dërguar në mbajtje.
MalishevëKomente: 0 Pastrohet përroska në qytetin e Malishevës 11:38 / 19.10.2018 Sot në Malishevë është zhvilluar aktiviteti i pastrimit të Mirusha, që kalon nëpër qytet. Aksioni është organizuar në bashkëpunim mes koordinatores së aksionit për Malishevë, njofton kumtesa komunale.