Kulla e lagjes së vjetër të Deçanit (Video)

DeçanPostuar: 16:58 / 07.02.2018

Lagjja e vjetër e Deçanit identifikohet me disa ndërtime të shekullit 19. Në mesin e tyre është edhe Kulla e Demukajve, e cila u rindërtua disa vjet pasi u dogj në luftën e fundit. Kulla është djegur gjatë luftës së fundit dhe është ndërtuar përsëri në formën e dikurshme.

E ngritur me tre katet e saj në rrugë kryesore, ajo reflekton rezistencën e një kulle shqiptare, nga e cila u morën shumë vendime të rëndësishme historike.

Gjatë rindërtimit, kulla përbrenda nuk ka arritur të marrë formën që ka pasur, prandaj Haxhi Demukaj thotë se ka ende punë për ta rregulluar.

PejëKomente: 0 Termet në Pejë 16:45 / 20.02.2018 Dridhje të tokës janë dëgjuar rreth orës 15:50 në qytetin e Pejës. Kështu të paktën kanë konfirmuar për Indeksonline disa lexues.
PejëKomente: 0 Rreth 90% e fermerëve në Pejë mbesin pa subvencione 12:20 / 20.02.2018 Komuna e Pejëska shprehur shqetësimin lidhur me aplikimin e fermerëve për subvencione, duke thënë se rreth 90% e aplikuesve nuk i kanë respektuar kriteret themelore për të aplikuar për subvencione, shkruan InfoKomuna.
IstogKomente: 0 Tri vajza vdesin në një aksident në Istog 10:24 / 20.02.2018 Tre persona kanë vdekur në një aksident që ka ndodhur mbrëmë në magjistralen Istog - Pejë. Shkaktar i aksidentit dyshohet të jetë humbja e kontrollit të njërës nga veturat