“Mosmenaxhimi i mbeturinave rezultoi me dëme të mëdha nga vërshimet”

DeçanPostuar: 10:08 / 06.02.2018

Kryetari i komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, ka pritur në takim dy inspektorë nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë, Elbasan Shala inspektor i ujërave dhe Vehbi Spahiu inspektor për mbrojtjen e natyrës.

Qëllimi i kësaj vizite ishte gjendja e krijuar pas vërshimeve në komunën e Deçanit, transmeton InfoKomuna.

Gjatë këtij takimi kryetari i njoftoi inspektorët për gjendjen aktuale në komunën e Deçanit pas reshjeve të shumta dhe erërave të forta të cilat sollën edhe dëme materiale si në ekonomitë familjare, në biznese infrastrukturë rrugore dhe atë ujore.

Me ketë rast kryetari Ramosaj, shqetësuese paraqet gjendjen e menaxhimit të mbeturinave në përgjithësi në nivel vendi duke u fokusuar edhe tek komuna e Deçanit, ku si pasojë e mungesës së definimit të kompanisë për menaxhimit të mbeturinave dhe pakujdesisë së qytetarëve brenda pak ditëve pati pasoja të mëdha nga vërshimet.

“Për ketë kemi formuar edhe shtabin emergjentë  dhe komisionin për vlerësimin e dëmeve të shkaktuara nga reshjet atmosferike të dt.03.02.2018”, tha ai.

Zyrtarët e MMPH-së kërkuan që brenda pak ditëve t’u dërgohet një raport i kompletuar nga komisioni vlerësues i formuar nga kryetari i komunës, pasi që kjo ministri do të koordinojë aktivitetet  me komunat në përkrahje me projektet për rregullimin e pastrimin e lumenjve. /InfoKomuna/
 

IstogKomente: 0 Tri vajza vdesin në një aksident në Istog 10:24 / 20.02.2018 Tre persona kanë vdekur në një aksident që ka ndodhur mbrëmë në magjistralen Istog - Pejë. Shkaktar i aksidentit dyshohet të jetë humbja e kontrollit të njërës nga veturat
MalishevëKomente: 0 Të gjitha rrugët janë të kalueshme në Malishevë 11:59 / 20.02.2018 Edhe përkundër reshjeve të vazhdueshme të borës në dy ditë e fundit, të gjitha rrugët në Komunën e Malishevës janë të kalueshme dhe nuk ka probleme, përfshi edhe rrugët në fshatrat e thella malore.
VitiKomente: 0 Viti, Raporti i Auditimit shtyhet për mbledhjen e ardhshme të KPF-së 11:42 / 20.02.2018 Është mbajtur sot mbledhja e parë e rregullt e Komitetit Për Politik e Financa të Vitisë, në të cilën janë shqyrtuar dhe miratuar disa pika të rendit të ditës, e të cilat u miratuan për të vazhduar për aprovim në seancën e ardhshme të Kuvendit...