Diskutohet parandalimi i kontrabandës në kufirin Kosovë-Maqedoni

VitiPostuar: 10:12 / 07.12.2017

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka pritur sot në takim përfaqësues të Policisë Kufitare të Kosovës, në krye me Fahri Visihin, shef i sektorit për kontroll dhe mbikëqyrjeje kufitare si dhe Agim Lipovicën, komandant të Stacionit Policor në Viti.

Gjatë këtij takimi, në veçanti është biseduar për bashkëpunim e komunës së Vitisë me Policinë e Kosovës në fushën e parandalimit të kontrabandës përmes vijës kufitare të Kosovës me Maqedoninë pasi që kjo komunë kufizohet me këtë shtet, transmeton InfoKomuna.

Kryetari Haliti tha se kjo komunë ka një bashkëpunim të mirë me Policinë e Kosovës si në Viti.

“Kemi një bashkëpunim të mirë me Policinë e Kosovës si në Viti por edhe me Policinë Kufitare. Qëllimi i takimit të sotëm ishte koordinimi dhe bashkëpunimi institucional me qëllim të parandalimit të kontrabandës përgjatë vijës kufitare që ndanë Kosovën me Maqedoninë. Gjithashtu ju bëjë thirrje qytetarëve të bashkëpunojnë me mekanizmat përkatës që të parandalojmë kontrabandën”, u shpreh Kryetari Haliti. /InfoKomuna/

PejëKomente: 0 Peja prej 4 muajsh pa inxhinier komunikacioni 11:21 / 18.10.2018 Drejtoria e Shërbimeve Publike e Pejës prej gjysmë viti ka mbetur pa inxhinier komunikacioni. Mungesa e tij vërehet edhe nëpër rrugët e qytetit, në të cilat në disa vende ka mospërputhje mes sinjalizimeve vertikale dhe horizontale të shënuara nga operatori.
FerizajKomente: 0 Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj 10:59 / 18.10.2018 Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.