Diskutohet rifunksionalizimi i ndërmarrjes "Boksitet e Kosovës"

KlinëPostuar: 14:50 / 11.07.2019

Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj, ka pritur sot në takim drejtorin Ekzekutiv të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Valon Tolaj, me të cilin ka diskutuar për thellimin e bashkëpunimit mes të dyja institucioneve, si dhe për mundësinë e zgjidhjes së çështjeve që janë në interes të dy palëve.

Kryetari Elezaj e falënderoi drejtorin Tolaj për vizitën dhe e njoftoi punën dhe aktivitetet komunale dhe problemet me të cilat përballet komuna e Klinës me prona.

Ndërsa drejtori i AKP-së, Valon Tolaj, e ka falënderuar kryetarin për pritjen, si dhe ofrimin e bashkëpunimit në të ardhmen, në zgjidhjen e kontesteve të mundshme, që kanë të bëjnë me privatizimin.

Në këtë takim u diskutua edhe për ndërmarrjen shoqërore, “Boksitet e Kosovës”, e cila para luftës ka pasur mbi 600 të punësuar, ndërkohë që tash akoma nuk është privatizuar. 

Për këtë ndërmarrje kryetari Elezaj ka kërkuar që të shpallet zonë me interes strategjik, me qëllim që të rifunksionalizohet dhe të mundësohen qindra vende të reja të punës. /InfoKomuna/

VitiKomente: 0 Vitia shënon Ditën Botërore të Diabetit 14:40 / 14.11.2019 Komuna e Vitisë, konkretisht Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) në Viti, ka shënuar sot Ditën Botërore e Diabetit. Me këtë rast një ekip i QKMF-së, në qendër të qytetit të Vitisë, ka shpërndarë fletushka informative mbi këtë sëmundje...
Komente: 0 Planifikimi i duhur i buxheteve komunale, parakusht për zhvillim ekonomik lokal 14:34 / 15.11.2019 Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale (KLGI) mbajti sesionin trajnues me temën “Korniza e Financave Lokale dhe Planifikimin Financiar”, e cila kishte për qëllim analizën e situatës aktuale të kornizës së financave lokale, e po ashtu planifikimin, menaxhimin dhe kontrollin financiar.