Kompanitë ndërtuese krijojnë deponi jashtëligjshëm në Ferizaj

FerizajPostuar: 10:59 / 18.10.2018

Kompanitë që merren me ndërtime të larta banesore në Ferizaj përveç kaosit urban vazhdojnë të shkaktojnë edhe telashe të tjera mjedisore, derisa ato shpeshherë po krijojnë deponi mbeturinash inerte në vende të ndryshme.

Më së shumti këto deponi po krijohen përgjatë rrugëve kryesore nëpër fshatra, nëpër rrugë të viseve malore, por edhe përgjatë rrugëve rajonale, shkruan sot Koha Ditore.

Komuna e Ferizajt deri tashti nuk ka arritur të siguronte ndonjë parcelë të veçantë për hedhjen e mbeturinave inerte, ndërkohë gjatë këtij viti kjo komunë ka hequr rreth 120 deponi të mbeturinave pa leje, midis tyre 40 deponi inertesh.

KaçanikKomente: 0 Kryetari Ilazi inspekton punimet në projektet kapitale 11:22 / 13.11.2018 Kryetari i Kaçanikut Besim Ilazi me bashkëpunëtorë, përcolli nga afër ecurinë e punimeve në disa projekte kapitale, të cilat janë duke vazhduar me intensitet të shtuar në ndërtimin e objektit të ri në shkollën fillore të Fshatit Kovaqec, projekt i financuar...
MitrovicëKomente: 0 Në Mitrovicë pritet të punësohen 540 qytetarë 16:13 / 08.11.2018 Kryetari i komunës, Agim Bahtiri dhe drejtori i operatorit ekonomik Konzerciumit ”URBAN”, Blerant Lila, sot në ambientin e komunës kanë nënshkruar kontratën për dhënien e pronës së paluajtshme të komunës në shfrytëzim – afatshkurtër, bëhet e ditur...
Komente: 0 Ndalimi i dëmtimit të pyjeve mbetet ende sfidë 17:05 / 12.11.2018 Ndalimi i degradimit të pyjeve mbetet edhe më tutje një sfidë e madhe për institucionet përgjegjëse që kanë për obligim t’i mbrojnë. Edhe pse pyjet në Kosovë mbrohen me ligj, prerja e tyre vazhdon, sidomos gjatë vjeshtës, në përgatitje për sezonin...