Fillon projekti për furnizimin me ujë për 28 fshatra të Gjakovës

GjakovëPostuar: 16:37 / 25.10.2018

K.R.U. Gjakova, përmes një postimi në rrjetin social “Facebook”, ka njoftuar se ka filluar Projekti “Përfundimi i punimeve të ujësjellësit për 28 fshatra të Komunës së Gjakovës”.Postimi i plotë:“Sot me datë: 25.10.2018, ka filluar Projekti: Përfundimi i punimeve të ujësjellësit për 28 fshatra të Komunës së Gjakovës.

Projekti do të implementohet nga: Grupi i Operatorëve Ekonomik: Kosovo Water and Energy Sh.p.k. & Joos Krasniqi – Bazë SH.P.K. Projekti do të financohet nga: Qeveria e Kosovës, përfshirë Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Komunën e Gjakovës dhe KRU Gjakova. Vlera financiare e projektit është: 2,173,820.84 €.


Uji do të jetë shumë cilësor sipas standardeve të kërkuara sipas IKSHPK, dhe do të përpunohet edhe nëpërmes filtrave të shpejtë.Kapaciteti shfrytëzues i ujit për të gjitha fshatrat, llogaritet për të gjitha fshatrat të jetë: 40-50 l/sec, ndërsa ardhja minimale ka kapacitet prej 90-100 l/sec.

Pas rregullimit të kaptazhit dhe gypave shtytes nga bjeshka, punimet do të vazhdojnë nga fshati Batushë deri Vogovë, përfshirë edhe Lugun e Carragojes deri në Mehe.

Në fazen e parë, kanë qenë të përfshira 12 fshatra, ndërsa tani janë të përfshira mbi 28 fshatra.Punimet priten të përfundojnë në fund të muajit Tetor 2019.

Komente: 0 Konfirmohen 13 raste me COVID-19 dhe dy persona të shëruar 20:10 / 31.05.2020 Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, njofton se sot janë testuar gjithsej 113 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, nga të cilat janë konfirmuar 13 raste me COVID-19.
MalishevëKomente: 0 Sqaron Komuna e Malishevës: Janë 329 raste të thumbuar nga rriqrat e jo 811 13:33 / 27.05.2020 Shtabi Komunal për luftimin dhe parandalimin e EHKK, sqaron opinion se lajmi i dhënë në disa medie se në Komunën e Malishevës janë thumbuar 811 persona nga rriqrat, nuk qëndron dhe besojnë që pa dashur është keqkuptuar njoftimi i IKSHP-së, lidhur me gjendjen nga thumbimi i...