Gjashtë fshatra të Gjakovës kundër gurthyesit në Kusar

GjakovëPostuar: 14:13 / 15.05.2019

Banorët e fshatrave Kusar, Dol, Pjetërshan, Lipovec, Raçë, Moglicë të Komunës së Gjakovës sot protestuan në afërsi të Shpellës së Kusarit kundër dëmtimit të pyjeve nga gurthyesit.

Ata thanë se zona e Kusarit dhe Bjeshkët e Pashtrikut janë zona të mbrojtura të natyrës, por eksploatuesit ilegalë gurthyesit kanë filluar gërmimet e maleve deri në shkatërrim

Në lidhje me këtë ka reaguar edhe Komuna e Gjakovës, që doli kundër gurëthyesit në fshatin Kusar.

Kryetari i Gjakovës, Ardian Gjini, tha se edhe ai është i shqetësuar lidhur me trajtimin e zonës përreth Shpellës së Kusarëve.

Gjini tha se i është drejtuar me kërkesë zyrtare ministres së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ministrit të Mjedisit dhe Planifikim Hapësinor, Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës si dhe kryeministrit Haradinaj që të ndalojnë eksploatimin dhe bluarjen e gurit gëlqeror në fshatin Kusar.

“Komuna e Gjakovës praktikisht nuk jep leje për veprimtari të tilla dhe me anë të asaj shkrese ne kemi kërkuar që të revokohet ajo leje e cila ka ndodhur pa dijeninë time. Komuna gjatë këtij viti parasheh që të investojë në këtë zonë dhe ta kthejë në pikë turistike. Ne kemi tenderuar dhe po ndërtojmë shtigjet për hapjen e shpellave në fshatin Kusar, gjithashtu në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës jemi duke ndërtuar rrugën për tek ‘Maja e Kunorës’, një tjetër zonë turistike e komunës së Gjakovës”, deklaroi Gjini.

Ai ka lutur operatorët dhe qytetarët që njoftimet që lëshon Komuna e Gjakovës të mos i përdorin si leje sepse ato nuk janë të tilla.

PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...
PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...