Komuna e Gjakovës dhe USAID-i nënshkruajnë Memorandum Mirëkuptimi

GjakovëPostuar: 13:40 / 01.02.2018

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini dhe drejtori i misionit të USAID-it në Kosovë James Hope, kanë nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi, përmes së cilit synohet ngritja e një sistemi të qëndrueshëm të Prokurimit Publik, me ndikim të drejtpërdrejtë në rritjen e besimit të qytetarëve.

Ky memorandum nisë bashkëpunimin e ri në mes të komunës së Gjakovës dhe USAID-it në projektin. “Komunat transparente, efektive dhe llogaridhënëse”, projekt i cili ofron përkrahje të drejtpërdrejtë përkomunën e Gjakovës në rritjen e kapaciteteve dhe vendosjen e mekanizmit të ri për sistemin transparent dhe efektiv të prokurimit publik, duke përfshirë edhe funksionimin e sistemit të prokurimit elektronik.

Gjini tha se përmes kësaj përkrahje, komuna e Gjakovës do të arrijë ta perfeksionojë sistemin e prokurimit publik, duke e rritur kështu nivelin e transparencës dhe llogaridhënies para publikut. Hope ka thënë se misioni që ai drejton është i përkushtuar që në komunat e Kosovës të ketë edhe më shumë transparencë, llogaridhënie dhe efikasitet.

FerizajKomente: 0 Diskutohet për problemet e shëndetësisë primare 15:10 / 24.05.2018 Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu ka pritur në takim drejtuesit e Federatës Sindikale të Shëndetësisë së Kosovës. Në këtë takim, kryetari i FSSHK-së, Blerim Syla ka njoftuar kryetarin Aliu se Komuna e Ferizajt është njëra ndër 3 qendrat e...
Komente: 0 Deficiti tregtar shënon rritje 13:42 / 24.05.2018 Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin prill 2018.
MalishevëKomente: 0 Siguria në Malishevë vlerësohet e qetë dhe stabile 14:19 / 24.05.2018 Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Malishevës sot ka mbajtur takimin e parë për këtë vit, ku është vlerësuar situata e sigurisë në territorin e Komunës së Malishevës, si dhe është miratuar plani vjetor i punës, i...