Komuna paralajmëron bizneset e Gjakovës, më 22 prill pushohet për Pashkë

GjakovëPostuar: 09:25 / 16.04.2019

Komuna e Gjakovës ka paralajmëruar subjektet afariste të kësaj komune se të hënën e 22 prillit duhet të pushojnë për shkak të festës së Pashkëve katolike, duke i qëndruar zotimit kështu që të respektohet ligji nga të gjithë.

Bazuar në ligjin për festat në Kosovë, kur ditët e festave zyrtare bien ditën e shtunë ose të diel, ditë pushimi do të jetë ditët pasardhëse të punës, bazuar në këtë dhe në kalendarin e festave zyrtare të Republikës së Kosovës, ditë pushimi për veprimtaritë ekonomike është data 22 prill e së hënës.

“Drejtoria për Punë Inspektuese kërkon që të respektohen dispozitat e rregullores në fuqi, në të kundërtën i paralajmëron të gjithë pronaret dhe personat përgjegjës së në raste se Inspektoret e Tregut konstatojnë se ushtrohet veprimtaria ekonomike me datën 22.04.2019, ditë e hënë, do gjobiten si dhe do të ju ndalohet përkohësisht ushtrimi i veprimtarisë që është në kundërshtim me nenin 14 të Rregullores Nr.110/04-16337 e datës 06.07.2017 Për orarin e punës së veprimtarive afariste dhe OJQ-ve në Komunën e Gjakovës”, thuhet në njoftimin e Komunës së Gjakovës.

Sipas tyre, përjashtim nga kjo bëjnë veprimtaritë afariste si hoteleri, furrat e bukës, sallonet e ondulimit, veprimtaritë shëndetësore barnatore, ordinanca e ngjashëm, si dhe pikat e shitjes së karburanteve.

Kjo nuk është hera e parë që Komuna e Gjakovës iu kërkon subjekteve afariste që të pushojnë në raste festash, pasi këtë e ka bërë edhe në të kaluarën/KsP.

GjilanKomente: 0 Kurteshi-Emini: Kuvendi Komunal i Gjilanit kthehet në punë më 2 qershor 17:08 / 26.05.2020 Komiteti për Politikë dhe Financa (KPF) sot ka mbajtur takimin e parë pas pushimit të detyruar shkaku i pandemisë, ku ka shqyrtuar dhe rekomanduar për Kuvend Komunal Informatën rreth gjendjes së pandemisë Covid-19, raportin e punës për vitin 2019 të kryetarit të Komunës, raportin...
MalishevëKomente: 0 Sqaron Komuna e Malishevës: Janë 329 raste të thumbuar nga rriqrat e jo 811 13:33 / 27.05.2020 Shtabi Komunal për luftimin dhe parandalimin e EHKK, sqaron opinion se lajmi i dhënë në disa medie se në Komunën e Malishevës janë thumbuar 811 persona nga rriqrat, nuk qëndron dhe besojnë që pa dashur është keqkuptuar njoftimi i IKSHP-së, lidhur me gjendjen nga thumbimi i...