Komuna ua ndalon disa bizneseve të punojnë për Krishtlindje

GjakovëPostuar: 15:56 / 17.12.2018

Komuna e Gjakovës nëpërmjet një njoftimi ka bërë të ditur se të gjitha subjektet afariste dhe OJQ-të në Komunën e Gjakovës nuk duhet të punojnë gjatë festave zyrtare, përkatësisht të martën me datë 25 dhjetor, e cila është festë zyrtare në Republikën e Kosovës.

Sipas njoftimit, përjashtim bëjnë veprimtaritë afariste si: hoteleri, furrat e bukës, sallonet e ondulimit, veprimtaritë shëndetësore, pikat e shitjes së karburanteve dhe veprimtaritë e tjera të veçanta për të cilat paraprakisht merret pëlqim nga Drejtoria e Zhvillimit Ekonomik.

“Drejtoria për Punë Inspektuese, kërkon që të respektohen dispozitat e rregullores, në të kundërtën i paralajmëron të gjithë pronarët dhe personat përgjegjës të subjekteve afariste se në raste se Inspektoret e Tregut konstatojnë se ushtrohet veprimtaria me datën 25 dhjetor, do të gjobiten si dhe do të ju ndalohet përkohësisht ushtrimi i veprimtarisë që është në kundërshtim me Rregulloren për orarin e punës së veprimtarive afariste dhe OJQ-ve në Komunën e Gjakovës”, thuhet në njoftim.

MalishevëKomente: 0 Sqaron Komuna e Malishevës: Janë 329 raste të thumbuar nga rriqrat e jo 811 13:33 / 27.05.2020 Shtabi Komunal për luftimin dhe parandalimin e EHKK, sqaron opinion se lajmi i dhënë në disa medie se në Komunën e Malishevës janë thumbuar 811 persona nga rriqrat, nuk qëndron dhe besojnë që pa dashur është keqkuptuar njoftimi i IKSHP-së, lidhur me gjendjen nga thumbimi i...