Tri kompani tërhiqen nga ndërtimi i impiantit të mbeturinave në Gjilan

GjilanPostuar: 12:48 / 11.01.2018

Komuna e Gjilanit në strategjinë e zhvillimit socio-ekonomik lokal 2017-2021 kishte edhe ndërtimin e impiantit për djegien e mbeturinave dhe prodhimin e energjisë me kosto prej 10 milionë eurosh.

Me të përfituese do të ishte Komuna që do të përmirësonte infrastrukturën e saj dhe do të mbroheshin ambienti dhe bizneset.

Realizimi i projektit ishte paraparë në partneritet publiko- privat. Ndërsa për projektin e impiantit interesim kishin shprehur 2 kompani bullgare dhe një kompani izraelite vitin e kaluar, shkruan sot Koha Ditore.

Agim Zuzaku, drejtor i Zhvillimit Ekonomik, deklaron se këto 3 kompani janë tërhequr nga projekti meqë kishin konstatuar se sasia e mbeturinave në deponinë rajonale të Gjilanit është e vogël dhe se investimet në shifra milionëshe nuk do të gjeneronin fitime të mëdha për ta.

PrishtinëKomente: 0 "Kosova e para në rajon për aksidente" 11:15 / 23.04.2018 Sot, tri rrugët kryesore të Prishtinës do të jenë të mbyllura për dhjetë minuta, duke shënuar ditën vendore të përkujtimit të viktimave në komunikacionin rrugor. Aty do të realizohen tri performanca artistike dhe vetëdijesuese, ku do të jenë të...
GllogocKomente: 0 Drenasi me projekt për ndarjen e mbeturinave të riciklueshme 16:13 / 23.04.2018 Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, Komuna e Drenasit ka zhvilluar dy aktivitete në të njëjtën ditë, atë të pastrimit të ambientit në qendër të qytetit duke vazhduar me pastrimin e disa deponive ilegale dhe lansimin e projektit “Zbatimi...
SuharekëKomente: 0 Komuna dhe “Help”, ndihmojnë 40 biznese të vogla të Suharekës 13:42 / 23.04.2018 Projekti “Mbështetje stabilitetit socio-ekonomik në rajonin e Ballkanit Perëndimor 2017-2018”, ka filluar të zbatohet edhe në Komunën e Suharekës, ku sot kanë nënshkruar kontratat 40 persona dhe biznese të vogla nga kjo Komunë.