Graçanica, me buxhet 7 milionë euro për 2017

GraçanicëPostuar: 12:39 / 08.10.2016

Këshilltarët komunalë të Graçanicës kanë miratuar buxhetin për vitin 2017, i cili do të jetë në shumën prej 7 milionë e 134 mijë e 75 eurosh. Gjysma e tyre do të shpenzohet për investime kapitale në një shumë prej 3.5 milionë eurosh, shkruan sot Koha Ditore.

Kryetari i Komunës, Vladeta Kostiq, ka thënë se mjetet për investimet kapitale do të shpenzohen në përputhje me kërkesat e banorëve nga takimet publike, si vendosja e “policëve të shtrirë” afër institucioneve të arsimit, bashkëfinancimi i projekteve me donatorë, rregullimi i rrjetit të kanalizimit atmosferik dhe fekal, asfaltimi i rrugëve lokale, ndriçimi publik dhe të ngjashme.

Ai tha gjithashtu se do të realizohen diku 95 për qind projektet nga ky vit.
“Këshilltarët brenda pikës për buxhet kryetarit Kostiq i parashtruan pyetje të ndryshme lidhur me zgjidhjen e problemeve përditshme të infrastrukturës dhe problemeve të tjera.

Pastaj u miratua buxheti për periudhën 2017-2019 të cilin e arsyetoi drejtori i Financave, Slavisha Niçiq. Buxheti për vitin 2017 do të jetë 7.134.075 euro nga të cilat për pagat dhe mëditjet do të ndahet 2.623.151 euro, për mallrat dhe shërbimet 602.120 euro, për komunali 150.000, subvencionet 180.859 euro dhe për investimet kapitale 3.577.945 ose 50,15 për qind nga buxheti total”, kanë thënë zyrtarët komunalë të Graçanicës.

GjilanKomente: 0 Gjilani mban sesion informues për fermerët gjilanas 16:40 / 17.08.2018 Në Komunën e Gjilanit sot është mbajtur sesioni informues me fermerë dhe kultivues të ndryshëm në sektorin e bimëve mjekësore aromatike, pastaj përmirësimin e konsistencës në furnizim, grumbullimin dhe ngritjen e kapaciteteve në pikat grumbulluese, por edhe potencialin...
VitiKomente: 0 Komuna e Vitisë vazhdon asfaltimin e rrugëve nëpër lokalitete 13:47 / 17.08.2018 Ka filluar asfaltimi edhe i disa rrugëve nëpër disa fshatra, në kuadër të projekteve për përmirësimin e infrastrukturës rrugore të lokaliteteve të komunës së Vitisë. Asfaltimi i rrugës "Shaban Kabashi" në gjatësi prej 500 metrash, ka nisur sot...
KlinëKomente: 0 Funksionalizohet Komisioni për riintegrim në Klinë 13:39 / 17.08.2018 Komisioni komunal për riintegrim të personave të riatdhesuar deri tashti ka figuruar vetëm në letër si i formuar, por funksional nuk ka qenë në kuptimin e përgjegjësive që ka për vlerësimin e nevojave të personave të riatdhesuar, përfshirë edhe ndihmën...