Hani i Elezit kërkon nga Qeveria rojë për trenin muze

Hani i ElezitPostuar: 11:23 / 15.05.2019

Komuna e Hanit të Elezit ka kërkuar nga Zyra e Kryeministrit që ta mbikëqyrë dhe mirëmbajë trenin muze, i cili pas një periudhe të shkurtër të inaugurimit ka filluar të demolohet. Një kërkesë e tillë ende nuk është shqyrtuar.

Një muaj më parë nën patronazhin e kryeministrit të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, është vendosur edhe gur themeli i muzeut të gjenocidit serb “Bllaca 99”, në vijën kufitare në Han të Elezit - Bllacë, mirëpo trenin muze nuk po e mbikëqyr askush, ndërkohë ai po shfrytëzohej për punë të këqija nga grupe të ndryshme, shkruan sot Koha Ditore.

Madje gjatë vikendit atij i janë thyer edhe disa xhama dhe është dëmtuar interieri i brendshëm. Rreth kësaj çështjeje ka reaguar kryetari i Komunës së Hanit të Elezit, Rufki Suma, për të sqaruar se me kohë ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës të punësojë rojë fizike për ruajtjen e trenit muze, i cili pas një periudhe të shkurtër të inaugurimit ka nisur të demolohet.

PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...
PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...