Istogu me afro 3 milionë euro për projekte kapitale për vitin 2018

IstogPostuar: 10:10 / 29.08.2017

Në sallën e Kuvendit Komunal, Komuna e Istogut ka mbajtur të hënën dëgjimin publik me qytetarë për draft-buxhetin Komunal për vitet 2018-2020.

Në këtë tubim të kryesuar nga kryetari i Komunës Haki Rugova, qytetarët e pranishëm janë njoftuar nga zyrtari i Drejtorisë së Financave, Osman Sadikaj, për planin e projekteve kapitale të planifikuara për këtë periudhë trevjeçare, shkruan sot “Koha Ditore”.

Në këtë tubim drejtuesit e komunës kanë dëgjuar edhe kërkesat e qytetarëve që i kanë paraqitur, e që kryesisht kishin të bënin me infrastrukturë rrugore, kanalizim dhe ujësjellës.

Drejtori i Drejtorisë për Buxhet dhe Financa, Hysni Maxharraj, tregoi se për vitin 2018 është planifikuar për projekte kapitale buxheti prej mbi 2 milionë e 797 mijë euro.

E derisa Drejtoria e Financave të përgatisë listën e projekteve për vitin e ardhshëm, komuna ka intensifikuar këtë muaj realizimin e projekteve në infrastrukturën rrugore. Njëri prej këtyre projekteve që kanë nisur të realizohen është edhe ndërtimi i rrugëve të reja në fshatrat Shushicë dhe Uçë.

RahovecKomente: 0 Latifi uron fillimin e gjysmëvjetroit të dytë shkollor 13:45 / 15.01.2018 Në ditën e parë të fillimit të gjysëmvjetorit të dytë të mësimit, kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, i shoqëruar edhe nga Fatmir Iska, nënkryetar i Komunës dhe Avni Morina, drejtor i Drejtorisë së Arsimit, kanë vizituar sot çerdhen e...
Komente: 0 Komunave u rritet buxheti për 52 milionë euro 15:49 / 18.01.2018 Viti 2018 do të jetë për 52 milionë euro më shumë në buxhetet e Komunave të Kosovës për dallim nga viti 2017. Nga këto mjete, 18 milionë euro shkojnë për shërbime dhe mallra dhe 9 milionë euro për rritjen e pagave prej 4 për qind. Kështu u tha sot nga...