Organizata gjermane mbështet 35 biznese për zhvilllim në Istog

IstogPostuar: 09:38 / 05.02.2018

Komuna e Istogut thërret bizneset për aplkim në projektin e organizatës gjermane "Help-Hilfe zur Selbsthilfe", e cila mbështet zhvillimin lokal.

Në njoftimin e komunës thuhet projekti “Mbështetje e stabilitetit socio-ekonomik në rajonin e Ballkanit Perëndimor”, marrëveshje kjo në mes Komunës së Istogut dhe Organizatës "Help-Hilfe zur Selbsthilfe" i financuar nga qeveria gjermane dhe komuna e Istogut ka për qëllim mbështetjen arsimore dhe ekonomike për zhvillimin lokal, transmeton InfoKomuna.

Në kuadër të projektit në Komunën e Istogut të paktën 35 biznese do të mbështetën në synimet e tyre për të filluar ose zhvilluar biznes.

Mbështetja do të përfshijë:

1) Donacion i Pajisjeve në vlerë mesatare prej 2,000 €,
2) Organizimin e biznesit dhe trajnime profesionale sipas nevojave të klientëve,
3) Monitorimin e bizneseve të mbështetura.

Sesioni i parë informues është më 06.02.2018 ditë e (martë) nga ora 14:00 në Sallën e Kuvendit Komunal dhe më 13.02.2018 po ashtu ditë e (martë) duke filluar nga ora 14:00 në Sallën e Kuvendit Komunal. /InfoKomuna/

KlinëKomente: 0 Funksionalizohet Komisioni për riintegrim në Klinë 13:39 / 17.08.2018 Komisioni komunal për riintegrim të personave të riatdhesuar deri tashti ka figuruar vetëm në letër si i formuar, por funksional nuk ka qenë në kuptimin e përgjegjësive që ka për vlerësimin e nevojave të personave të riatdhesuar, përfshirë edhe ndihmën...
PrishtinëKomente: 0 AShNA ndihmon Prishtinën me të dhëna meteorologjike 15:06 / 17.08.2018 Agjencia e Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA) dhe Prishtina, kanë nënshkruar marrëveshje mirëkuptimi në lidhje me ofrimin e të dhënave meteorologjike për këtë të fundit.
GllogocKomente: 0 Komuna e Drenasit publikon kontratat publike 17:18 / 17.08.2018 Komuna e Drenasit njofton se vazhdon të rris transparencën dhe llogaridhënien ndaj qytetarëve. Janë publikuar të gjitha kontratat e lidhura me Operatorët Ekonomik deri me tani në ueb faqen e zyrtare të Komunës.
LipjanKomente: 0 MI ndan mbi 1 milion euro për projektet rrugore në Lipjan 15:03 / 17.08.2018 Ministria e Infrastrukturës (MI), e përfaqësuar nga zëvendësministri Rexhep Kadriu me bashkpunëtorë, të premten vizituan komunën e Lipjanit për t’u takuar me të parin e kësaj komune, Imri Ahmeti.