KKSB diskuton problemet që po shkaktohen nga ndërtimi i autostrades

KaçanikPostuar: 09:08 / 13.09.2017

Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, udhëhoqi mbledhjen e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, ku u diskutuan një mori temash dhe problemet me të cilat po ballafaqohen qytetarët me rastin e ndërtimit të autostradës nga Kompania Bechtel Enka, njofton InfoKomuna.

Në takim raportoi toger Afrim Halili, i cili tha se gjendja e sigurisë ka qenë në përgjithësi e qetë, përkundër fluksit të madh të bashkëatdhetarëve dhe shtimit të veturave në trafik.

Toger Halili tha se edhe më tutje mbetet evidente dukuria e vjedhjes se derviateve të Kompanisë Bechtel Enka nga persona të panjohur, ndërsa tha se Policia e Kosovës është duke u marrë vazhdimisht me këtë problem në indentifikimin e personave të kyçur në këtë dukuri. Komandant halili poashtu theksoi se ka pasur në vazhdimësi protesta dhe ankesa nga ana e qytetarëve për dëmet e shkaktuara nga kjo kompani me rastin e ndërtimit të autostradës.

Anëtarët e KKSB-së kërkuan formimin e një komisioni komunal që do të vlerësonte dëmet e shkaktuara nga kompania e cila po merret me ndërtimin e autostradës që po përshkon edhe në Komunën e Kaçanikut.

Në takim u diskutua edhe për efektin e kamerave që janë vendosur muaj më parë në Kaçanik, vetëdijësimin e nxënësve për rregullat në trafik si dhe tema të tjera të rëndësishme për qytetarët kaçanikas.
/InfoKomuna/

KlinëKomente: 0 Miratohet buxheti i komunës në vlerë 9.5 milionë euro 17:57 / 20.09.2017 Kuvendi i Komunës së Klinës, me shumicë të votave ka miratuar buxhetin e kësaj komune për vitin 2018, i cili është në vlerë 9 milion e 488 mijë e 703 euro. Prej tyre, 5. 733. 598 euro janë për paga dhe mëditje, 869. 878 për mallra dhe shërbime, 151. 258 për...
GllogocKomente: 0 Drenas: Miratohet buxheti për vitin 2018 mbi 14 milionë euro 08:50 / 20.09.2017 Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kuvendit të Komunës të thirrur nga kryetari i Komunës, është miratuar buxheti i Komunës për vitin 2018 dhe buxheti i përgjithshëm për vitin e ardhshëm do të jetë 14,191,525, mbi 1 milion më shumë se vitin aktual,...
GjilanKomente: 0 Gjilani inauguron çerdhen më të madhe në rajon, me vlerë 400 mijë euro 16:37 / 20.09.2017 Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri dhe drejtori i USAID-it në Kosovë, James Hope, me bashkëpunëtorët e tyre kanë inauguruar objektin e ri të çerdhes në lagjen “Dardania”, e cila kap koston e 400 mijë eurove, përderisa është bashkëfinancuar...