Hoti nënshkruan memurandum bashkëpunimi me komunën e Kamenicës

KamenicëPostuar: 15:53 / 09.01.2019

Rexhep Hoti, Koordinator Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport në Qeverinë e Kosovës, sot nënshkroi Marrëveshje Bashkëpunimi me Kryetarin e Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, për implementimin e Programit Nacional për Rininë për të gjithë nxënësit dhe studentët e kësaj komune.

“Programi Nacional për Rininë nuk është vetëm garë. Është punë individuale, ekipore dhe mbi të gjitha është gjithëpërfshirje e dijes e sublimuar në pjesën praktike të saj, që do të thotë se teorisë i jepet shancë të takohet me praktikën, me pjesën më të bukur të dijes që i bën nxënësit  të jenë më kurreshtarë dhe ambiciozë e aspak monoton”, tha Koordinatori Hoti.

E Kryetari i Kamenicës vlerësoi se një program i tillë ka qenë më se i nevojshëm për të rinjt.

“Jemi shumë të interesuar dhe të gatshëm që ta mbështesim dhe implementojmë programin në komunën tonë me të gjitha mundësitë. Është një program i jashtëzakonshëm sepse bazohet në garë, e konkurrenca është e domosdoshme për rininë. Të rinjt e komunës tonë janë shumë aktivë sidomos në sport, prandaj besoj se gara do të jetë shumë interesante”, tha Kryetari Kastrati.

Koordinatori Hoti ishte i shoqëruar nga zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Leonora Morina-Bunjaku dhe zëvendësministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Azem Guri të cilët theksuan mbështetjen e ministrive që përfaqësojnë për programin.

Qëllimi i marrëveshjes së bashkëpunimit është asistimi i ndërsjellë për implementimin e Programit Nacional për Rininë si dhe aranzhimin e përbashkët të aktiviteteve që kanë për synim promovimin e diturisë, kreativitetit kulturor dhe mendimit kritik si dhe sportit.​

PrizrenKomente: 0 QMF 1 në Prizren bëhet me Njësi Diabetike 14:47 / 15.04.2019 Në vazhdën e riorganizimit të njësive shëndetësore për të ofruar shërbime më kualitative, tanimë Qendra e Mjekësisë Familjare 1 ka Njësinë e saj Diabetike.
GllogocKomente: 0 Mbretëria e Bashkuar dhuron kompjuterë për dy shkolla të mesme në Drenas 11:11 / 16.04.2019 Dy shkollat e mesme të Komunës së Drenasit, përkatësisht Shkolla e Mesme Profesionale “Fehmi Lladrovci” dhe Gjimnazi “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, kanë pranuar kompjuterë për nxënës, donacion ky nga Mbretëria e Bashkuar përmes organizatës IPEDU.