Kamenica e dyta në Kosovë me platformë digjitale

KamenicëPostuar: 15:20 / 07.12.2018

Komuna e Kamenicës do të filloj së zbatuari platfomën online “Kamenica Open Data”, si komuna e dytë në Kosovë pas Prishtinës, por e para për këtë platformë në Android dhe IOS.

Kryetari i Komunës Qëndron Kastrati së bashku me drejtorin ekzekutiv të organizatës General Youth Education of Kosovo (GYEK), Alutrim Dërmaku, patën një takim informues rreth kësaj platforme që do të filloj së zbatuari së shpejti edhe në Kamenicë.

Përmes kësaj platforme “Kamenica Open Data”, do të bëhet pasqyrimi i të gjitha informacioneve të mbledhura nga drejtoritë komunale dhe do të bëhet klasifikimik në disa kategori ku do të përfshihet edhe puna e kryetarit të komunës.

“Përmes transparencës dhe qasjes së lehtë në shërbime komunale, do mundohemi jashtëzakonisht shumë që ta kthejmë besimin e qytetarëve në institucione publike”, tha kryetari Kastrati.

Ky projekt është financuar nga Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë dhe do të implementohet nga Komuna e Kamenicës dhe organizata GYEK.

PrishtinëKomente: 0 Termokos me njoftim të ri për banorët e Prishtinës 13:16 / 15.04.2019 Për shkak të temperaturave të ulëta, të cilat sipas parashikimeve meteorologjike do të vazhdojnë edhe gjatë ditëve të ardhshme në vendin tonë, Termokos në koordinim me KEK-un ka vendosur të vazhdojë furnizimin me ngrohje.
PrizrenKomente: 0 Prizreni shpërndan farë misri për fermerët 14:13 / 19.04.2019 Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka sot së bashku me drejtorin e Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Egzon Elshani bënë shpërndarjen e farës së misrit, për përfituesit e projektit “Furnizimi me farë misri”.
PrishtinëKomente: 0 Në Prishtinë vazhdon ekspozimi i produkteve ushqimore në rrugë 09:57 / 17.04.2019 Bizneset vendore vazhdojnë të ekspozojnë produktet ushqimore jashtë dyqaneve të tyre. Drejtorati i Inspeksionit në Komunën e Prishtinës thotë se janë duke identifikuar të gjithë ata që me veprime të tilla rrezikojnë shëndetin e njerëzve, derisa...