Klina dhe Caritas Kosova me projekt të përbashkët për punësim në shëndetësi

KlinëPostuar: 11:33 / 20.03.2018

Komuna e Klinës dhe Caritas Kosova, do të realizojnë një projekt të përbashkët për hapjen e vendeve të reja të punës në fushën e shëndetësisë që do të ndikon në rritjen e shërbimeve shëndetësore për qytetarët dhe ofrimin e kujdesit shtëpiak, raporton InfoKomuna.

Kjo është bërë e ditur në takimin që sot ka zhvilluar Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj, me udhëheqësin e sektorit social dhe shëndetësor të Caritas Kosova, Pal Baftijaj.

Përfaqësuesi i Caritas Kosova, Baftijaj, ka njoftuar se kanë projektin në sektorin shëndetësor social që përfshin punësimin e 25 punëtorëve shëndetësorë, mjekë dhe infermiere, të cilët do të ofrojnë shërbime shtëpiake për rastet në regjim shtrati, gjenerimin e vendeve të reja të punës dhe funksionalizimin e ambulancave shëndetësore në zonat rurale të cilët në mungesë të stafit janë të mbyllura.

Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj, e ka mirëpritur këtë projekt dhe ka shprehur gatishmërinë për bashkëpunim.

“Jemi të gatshëm për bashkëpunim, ngase kemi nevojë të madhe për punësimin e kuadrove të reja. Ne do t’i bëjmë propozimet tona në mënyrë që projekti të nis sa më shpejt të jetë e mundur. Klina ka nevojë për një projekt të tillë, nevojë kanë edhe qytetarët. Vitin tjetër do të rrisim projektin dhe numrin e të punësuarve”, ka thënë Elezaj.

Projekti, planifikohet të nis në muajin maj dhe të zgjas deri në fund të vitit me mundësi vazhdimi për rritjen e numrit të punësuarve.  Për këtë do të kërkohet mbështetje edhe nga niveli qendror.  /InfoKomuna/

SuharekëKomente: 0 Takim urgjent i zyrtarëve komunalë të Suharekës, shkak reshjet 16:45 / 17.08.2018 Është mbajtur takim urgjent në orët e paditës nga kryetari i Komunës, Bali Muharremaj, i cili ka takuar zyrtarët e drejtorive të Shërbimeve Publike dhe të Urbanizmit, të cilët i ka urdhëruar që t’i kryejnë detyrat e tyre sipas agjendës së situatë...
GjilanKomente: 0 Gjilani mban sesion informues për fermerët gjilanas 16:40 / 17.08.2018 Në Komunën e Gjilanit sot është mbajtur sesioni informues me fermerë dhe kultivues të ndryshëm në sektorin e bimëve mjekësore aromatike, pastaj përmirësimin e konsistencës në furnizim, grumbullimin dhe ngritjen e kapaciteteve në pikat grumbulluese, por edhe potencialin...