Prezantohet projekti "Klina me ujë", synohet zgjidhja e problemit me ujë të pijshëm

KlinëPostuar: 15:37 / 11.07.2019

Kryetari i Komunës së Klinës, Zenun Elezaj, bashkë me bashkëpunëtorë ka pritur në takim drejtorin regjional të “Hidrodrinit”, Agron Tiganin, bashkë me inxhinierë nga “Hidrodrini”, përfaqësues të CDI-së, dhe kompanisë “Vizion Project”, po ashtu dhe ekspertë vendorë.

Qëllimi i këtij takimi ishte prezantimi i projektit hulumtues “Klina me ujë”, projekt i cili u prezantua nga kompania implementuese “Vizion Project”.

Ky projekt përfshin analizën e fizibilitetit dhe zgjidhjen e problemit përmes parafiltrimit të ujit.

Gjatë takimit mes të pranishmëve pati diskutime rreth ideve dhe strategjive të cilat përmban ky projekt, i cili pritet të plotësojë nevojën për furnizim të Komunës së Klinë me ujë të pijshëm.

Me këtë rast, kryetari Elezaj ka folur për alternativat e zgjidhjes së problemit me ujë të pijshëm për qytetarët e Komunës së Klinës.

Ai gjithashtu potencoi faktin se bashkërisht, nëpërmjet këtij projekti, do vazhdojmë të punojmë për ta normalizuar gjendjen e ujit të pijes, që të mundësojë një jetë më të mirë për qytetarët, por edhe kapacitete të mjaftueshme për ujitjen. /InfoKomuna/

VitiKomente: 0 Vitia shënon Ditën Botërore të Diabetit 14:40 / 14.11.2019 Komuna e Vitisë, konkretisht Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) në Viti, ka shënuar sot Ditën Botërore e Diabetit. Me këtë rast një ekip i QKMF-së, në qendër të qytetit të Vitisë, ka shpërndarë fletushka informative mbi këtë sëmundje...
Komente: 0 Planifikimi i duhur i buxheteve komunale, parakusht për zhvillim ekonomik lokal 14:34 / 15.11.2019 Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale (KLGI) mbajti sesionin trajnues me temën “Korniza e Financave Lokale dhe Planifikimin Financiar”, e cila kishte për qëllim analizën e situatës aktuale të kornizës së financave lokale, e po ashtu planifikimin, menaxhimin dhe kontrollin financiar.