Kompania polake e interesuar të investojë në menaxhimin e mbeturinave

Fushë KosovëPostuar: 16:38 / 12.02.2018

Kryetari i Komunës së Fushë Kosovës, Burim Berisha, priti një delegacion nga kompania Green-Tec Solutions nga Polonia.

Drejtori i kompanisë Green-Tec Solutions, Artur Kurzyk, e informoi kryetarin Berisha dhe bashkëpunëtorët e tij për mundësinë e investimeve në menaxhimin e mbeturinave në Komunën Fushë Kosovës, transmeton InfoKomuna.

Kompania planifikon ndërtimin e linjave të ndërlidhura teknologjike që mundësojnë menaxhimin e shumicës së mbetjeve komunale të gjeneruara në komunë. Fabrika që parashihet të ndërtohet planifikon:

Renditjen e linjës për shpërndarjen e mbeturinave komunale ndaj fraksioneve individuale (folie, qelq, letër, materiale dhe të tjera) të ripërdorshme.

Makina me presion që shërbejnë për të zvogëluar vëllimin e fraksioneve të mbetjeve individuale për ruajtjen dhe transportin më të lehtë në fabrikat e përpunimit.

Në linjë të përpunimit të plastikës, mbetjeve dhe klasifikimi i karburanteve alternative, pastërtia e lartë përmes metodës kimike, përpunimi i lëndëve djegëse të lëngshme, një termocentral që prodhon energji elektrike dhe ngrohje për nevojat e komunës dhe zonës për rreth etj.

Të gjitha këto investime planifikohen të realizohen në një periudhë prej 6 vitesh ku do të gjejnë punë rreth 150 punëtorë.

Kryetari Burim Berisha duke e mirëpritur këtë iniciativë falënderoi Drejtorin e Kompanisë Green-Tec Solutions z. Artur Kurzyk për gatishmërinë për investime në Komunën e Fushë-Kosovës duke i ofruar edhe bashkëpunim dhe mbështetje në realizimin e këtij projekti mjaft të rëndësishëm. /InfoKomuna/

SkënderajKomente: 0 Në Skenderaj identifikohet një viktimë e trafikimit, një i arrestuar 11:28 / 18.01.2019 Policia e Kosovës përmes një njoftimi për media bëri të ditur se Njësia e antitrafikimit me qenie njerëzore (DhTQNJ) në Mitrovicë, më datën 17 janar 2019 ka realizuar një urdhërkontroll në dy lokacione të caktuara në rajonin e Mitrovicës, konkretisht në...
MalishevëKomente: 0 IPKO ndihmon QKMF-në e Malishevës me aparat laboratorik 12:07 / 18.01.2019 Kompania telekomunikuese IPKO, sot ka ndihmuar QKMF në Malishevë, me një aparat laboratorik dhe një aparat tjetër për EKG. Ky donacion i kësaj kompania, është vlerësuar lartë, pasi këto mjete, do të ndihmojnë në masë të madhe, QKMF-në, përkatësisht...
DeçanKomente: 0 Tentoi ta vriste, dënohet me dy vjet burgim 16:20 / 18.01.2019 Departamenti për Krime të Rënda ka ka shpallur fajtor dhe e ka gjykuar me dënim me burgim në kohëzgjatje prej dy vite të pandehurin e Sh.H, në të cilin dënim i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim.