Kryetari i Mamushës diskuton prioritetet e qeverisjes me ambasadoren turke

MamushëPostuar: 14:37 / 13.12.2017

Kryetari i Komunës së Mamushës, Abdulhadi Krasniq, ka njoftuar se në ditën e parë të punës si udhëheqës i Ekzekutivit lokal ka mirëpritur në vizitë ambasadoren e Turqisë në Prishtinë, Kivilcim Kiliç.

Sipas tij, diplomatja turke e ka uruar atë për marrjen e detyrës dhe i ka uruar sukses në punë gjatë këtij mandati, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Gjatë takimit kam theksuar se qëllimi im si kryetar është që të realizojmë më shumë projekte të aspektit social për Mamushën dhe për qytetarët e saj. Me ambasadoren Kiliç kemi diskutuar lidhur me temat që përfshijnë zgjidhjen e problemit të ujit të pijes, zgjatjen e orarit të punës në 24 orë të Qendrës së Mjekësisë Familjare, rritjen e cilësisë në arsimin parauniversitar, ofrimin e përkrahjes për rininë, qëndrimi afër studentëve që studiojnë në universitetet brenda vendit dhe në Turqi, etj”, ka bërë të ditur Krasniq përmes një postimi në rrjetet sociale.

Ai ka bërë të ditur se nga ambasadorja turke ka marrë konfirmimin se Republika e Turqisë dhe ambasada e saj në Prishtinë do të vazhdojnë përkrahjen për Kosovën, me theks të veçantë në rritjen e mirëqenies së qytetarëve të Kosovës, por edhe mirëqenies dhe unitetit të komunitetit turk në Kosovë.

Kryetari Krasniq është betuar të premten e kaluar në kuadër të seancës inauguruese të KK-së së Mamushës.

Ai është kryetari i dytë i Mamushës, pasi që prej themelimit kjo komunë është udhëhequr nga Arif Bytyq, që fillimisht ka qenë pjesë e KDTP-së e më pastaj KTAP-së.

Fushë KosovëKomente: 0 Shpërndahen kompostuesit e parë në fshatrat e Fushë-Kosovës 11:24 / 15.10.2018 Në kuadër të zbatimit të Planit Komunal për Menaxhim të Mbeturinave, Komuna e Fushë-Kosovës ka filluar pilotimin e ndarjes së mbeturinave organike për kompostim në amvisëritë e fshatrave, duke nisur në këtë mënyrë pajisjen me infrastrukturë për...
SkënderajKomente: 0 Produkte bio në Panairin bujqësor në Skenderaj 15:19 / 15.10.2018 Për tri ditë më radhë, qyteti i Skenderajt do të jetë nikoqir i manifestimit të përvitshëm “Panairi i mjaltit, prodhimeve bujqësore dhe artizanaleve Skenderaj 2018”, ku shumë kultivues të produkteve bujqësore nga Skenderaj dhe komuna tjera, e kanë pasuruar...