Lipjani e Caritasi me marrëveshje për kthimin e personave të riatdhesuar

LipjanPostuar: 12:07 / 14.05.2019

Kryetari Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti ka nënshkruar marrëveshje me Cartitasit lidhur me projektin "Kthimi i Qëndrueshëm i Personave të Riatdhesuar përmes Riintegrimit Socio-Ekonomik" (SUREP) në Komunën e Lipjanit.

Në bazë të kësaj marrëveshje Komuna e Lipjanit dhe Caritasi zviceran do të bëjnë një investim maksimal prej 10 grantesh për bizneset fillestare në Komunën e Lipjanit me shumën prej 30.000 euro, duke ju ofruar mundësi personave të riatdhesuar për krijimin e bizneseve të reja.

Kryetari Imri Ahmeti falënderoi Vera Haag Arbenz, drejtoreshë e Caritas për Kosovë për këtë marrëveshje duke thënë se Komuna e Lipjanit çdo herë është gatshme t'i ndihmojë personat e riatdhesuar, në mënyrë që të gjithë qytetarët që jetojnë në Komunën e Lipjanit të kenë jetë sa më të mirë.

Këto grante do të ndahen gjatë implementimit të projektit. /InfoKomuna/

PrishtinëKomente: 0 Përmbaruesit ndihmojnë Ujësjellësin “Prishtina” në mbledhjen e borxheve 11:33 / 20.05.2019 Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” ka nisur mbledhjen e borxheve nga konsumatorët borxhlinj përmes përmbaruesve privatë. Procedimi i lëndëve tashme ka filluar, i tha Radio Kosovës zëdhënësja Arjeta Mjeku. Sipas saj, borxhi total ndaj shërbimeve të ujësjellësit...
PrishtinëKomente: 0 Komuna e Prishtinës gjobit bizneset që shpërndajnë fletushka marketingu 12:06 / 20.05.2019 Inspektorati i Komunës së Prishtinës bën të ditur se kompanitë dhe bizneset që shfrytëzojnë fletushkat dhe broshurat si formë marketingu, janë njoftuar publikisht, se nga data 1 maj 2019, se secili rast i evidentuar do të gjobitet me 90 euro gjobë mandatore.
PrizrenKomente: 0 Prizreni vazhdon me trajtimin e qenve endacakë 12:11 / 20.05.2019 Komuna e Prizrenit ka kontraktuar sërish një kompani për trajtimin e qenve endacakë, e cila do të jetë e angazhuar për dy vitet e ardhshme për kapjen e tyre, trajtimin duke përfshirë sterilizimin, vaksinimin dhe matrikulimin, përkujdesjen në qendrën e trajtimit dhe në rast...