Komuna e Soestit në Gjermani sjell pajisje me inventar për disa shkolla në Malishevë

MalishevëPostuar: 11:15 / 18.10.2018

Komuna e Malishevës ka një bashkëpunim tashmë disa vjeçar me Komunën e Soestit nga Gjermania, bashkëpunim që vazhdon edhe tash mes institucioneve, përkatësisht Kryetarit të Komunës së Malishevës Ragip Begajt dhe Kryetarit të Komunës së Soestit, Manfred Witer në Gjermani, këtë lidhje bashkëpunimi e forcojnë çdo ditë e më shumë mërgimtarët tanë si Nuha Krasniqi dhe përfaqësues nga Shoqata e Unitetit Global Shqiptar (SHUGSH).

Rezultati i një bashkëpunimi të tillë, sot disa shkolla të komunës sonë inventarizohen me inventar shkollorë, si me banka, karrige, kompjuterë, harta shkollore, printerë, dhe pajisje tjera shkollore të cilat do të ndahen për  institucionet arsimore në Komunën e Malishevës, e kryesisht për Gjimnazin “Hamdi Berisha” dhe SHFMU” Ibrahim Mazreku” në Malishevë.

Ky donacion me inventarë shkollor është realizuar nga përkrahja e Kryetarit të Komunës së Soestit, Manfred Witter, nga kontributi i mërgimtarit Nuha Krasniqi, dhe Shoqata Uniteti Global Shqiptar.

Përmbajtja e inventarit është 232, karrige, 532 banka, 28 kompjuterë, 12 banka për mësues, 1 printerë, 24 tastiera, 35 monitor, dhe 10 harta shkollore.

Po ashtu këto ditë Kryetari Begaj, në shoqërim me Drejtorin e Qendrës së Kompetencës

“Kujtim Krasniqi”, realizuan disa vizita nëpër institucione arsimore profesionale, administrative,  në  qytetin e Soestit, ku shkëmbyen përvoja pune, ata  në  fund të vizitës realizuan takime me bashkatdhetarët tanë. /InfoKomuna/

GjilanKomente: 0 Komuna e Gjilanit nis rrënimin e objekteve me rrezikshmëri të lartë 16:39 / 12.11.2018 Komuna e Gjilanit ka filluar sot largimin e mbetjeve ndërtimore nëpër qytet, të cilat prej kohësh kanë qenë një rrezik potencial për kalimtarët nëpër disa lagje dhe njëkohësisht ky aktivitet është duke u realizuar në fazën kur Gjilani po shënon hapa...
PrishtinëKomente: 0 Parkingu nëntokësor në kryeqytet nuk zgjidh tollovinë 11:46 / 12.11.2018 Ndërtimi i parkingut nëntokësor pritet të fillojë në fund të muajit dhjetor, ndërsa punimet janë paraparë të zgjasin një vit e gjysmë. Por komuna e Prishtinës krahas kësaj ende nuk e ka projektin se si do duket ky parking dhe sa do të kushtojë.