Nis dezinsektimi në zonat endemike në Malishevë

MalishevëPostuar: 12:55 / 07.06.2019

Në kuadër të zbatimit të masave për luftimin dhe parandalimin e etheve hemorragjike krime kongo (EHKK), sot në territorin e Komunës së Malishevës, përkatësisht në fshatin Senik, ka filluar realizimi i fushatës për dezinsektimin e zonave që konsiderohen endemike, Dezinsektimi, bëhet kundër rriqrave, si bartës të virusit vdekjeprurës të EHKK.

Fillimin dhe realizimin e fushatës së dezinsektimit të zonave endemike, e kanë parë nga afër shtabi komunal për monitorimin e situatës me EHKK, në krye me nënkryetarin e komunës, Hajdin Berisha, si dhe zyrtarët përgjegjës të Ministrisë së Bujqësisë, të cilët në bashkëpunimin dhe koordinim me Komunën e Malishevës, e bëjnë dezinsektimin e zonave endemike.

Dezinsektimi do të realizohet në të gjitha zonat që konsiderohen endemike dhe do të jetë i mbikëqyrur si nga shtabi komunal dhe zyrtarët përgjegjës, ashtu edhe nga ekspertët e kësaj fushe.

Po ashtu, edhe në qendrat mjekësore në Komunën e Malishevës, janë marrë të gjitha masat për trajtimin e rasteve të thumbuara nga rriqrat, për largimin e tyre dhe kujdesin e duhur mjekësor, përfshi edhe analizat, ndërsa laboratori në QKMF në Malishevë, do të punoj me orar të zgjatur, deri në përfundimin e periudhës që konsiderohet e rrezikshme.

Përndryshe, përkundër rasteve të thumbimeve nga rriqrat, në territorin e Komunës së Malishevës, deri më tani nuk është regjistruar asnjë rast i infektimit me EHKK, dhe tani po hyjmë në vitin e pestë që nuk ka raste të infektimit dhe në vitin e gjashtë që nuk ka raste të vdekjeve nga EHKK. /InfoKomuna/